Geen status
Verduurzamen
Laatst bijgewerkt 29-5-2024

Sara Burgerhart in Amsterdam

Renovatie en verduurzaming van 105 woningen 

Het gebouw de Sara Burgerhart ligt in Amsterdam-West. De Alliantie gaat hier 105 sociale huurwoningen onderhouden, renoveren en verduurzamen.

Project

We maken de woningen energiezuiniger, waardoor ze weer voldoen aan de eisen van deze tijd. Het gaat om woningen aan de Sara Burgerhartstraat 4 t/m 76 (even huisnummers) en de Wiltzanghlaan 6 en 8. Het gebouw maakt deel uit van een Vereniging van Eigenaren (VvE). 

Wisselwoning

De werkzaamheden zijn zo ingrijpend dat onze huurders tijdelijk niet in hun woning kunnen wonen. Wij zorgen voor een wisselwoning waarin zij tijdelijk kunnen verblijven. Huurders kunnen er ook voor kiezen om voor de duur van de werkzaamheden een andere woning te zoeken. Ze kunnen dan later terugkeren of in de andere woning blijven.

Duurzaam wonen

Vanaf 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Om dat doel te bereiken zijn we onze woningen al aan het verduurzamen en investeren we in duurzame nieuwbouwwoningen. Het project Sara Burgerhart is een goed voorbeeld van verduurzamen van bestaande bouw. Na de werkzaamheden gaan de woningen van een C/G-label naar een A/C-label. De hoogte van het label is afhankelijk van het woningtype en op welke verdieping de woning zit. 

Woningen

De verbeteringen, renovatie en verduurzaming zorgen ervoor dat huurders weer comfortabeler en duurzamer wonen. De woning zal minder gehorig zijn, brandveiliger en voldoet weer aan de eisen van deze tijd. Bekijk onderstaande video en ontdek welke werkzaamheden we gaan uitvoeren.  

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

* Disclaimer: onder voorbehoud van wijzigingen. Je kunt geen rechten ontlenen aan deze informatie.  

Planning

We verwachten dat de werkzaamheden in de eerste woningen maart/april 2025 starten. We voeren de werkzaamheden in fases uit. We gaan per trappenhuis aan de slag. De werkzaamheden per woning duren ongeveer 6 tot 8 weken. De werkzaamheden gaan overlast geven. Denk aan geluidsoverlast en stof in het trappenhuis. Begin 2025 volgt een meer gedetailleerde planning. Dan informeren we omwonenden over wat zij kunnen verwachten.    

Impressies en foto's

Sara Burgerhart woningen worden opgeknapt
Interesse en contact

Interesse en contact

Huur je een woning in de Sara Burgerhart? Dan houden we je op de hoogte via deze pagina en met nieuwsbrieven. Ook zijn er informatiebijeenkomsten.  

Ben je eigenaar van een woning in de Sara Burgerhart, dan houden we je via de VvE-bijeenkomsten op de hoogte.  

Heb je vragen over de werkzaamheden? Stuur dan een mail naar saraburgerhart@de-alliantie.nl.