Binnenkort beschikbaar
Nieuwbouw
55+
Starters
Voorrang huurders
Laatst bijgewerkt 19-6-2024

Fort Diemerdamplein, Weespersluiskade, Weespersluis

 

Wonen in het centrum van een groene en waterrijke nieuwbouwwijk 

Project

Weespersluis is een hele nieuwe wijk in Weesp en op nog geen 10 treinminuten van Amsterdam. In deze groene en waterrijke wijk bouwt de Alliantie als enige woningaanbieder 225 sociale huurwoningen. Eerder bouwden we al 39 huurwoningen aan het Fort Diemerdamplein. Nu gaan we hier 52 woningen aan het Fort Diemerdamplein en de Weespersluiskade bouwen. Het Fort Diemerdamplein ligt in het centrum van Weespersluis, direct aan de haven. Hier komen ook voorzieningen als een Albert Heijn supermarkt, kinderdagverblijf en gezondheidscentrum. De 39 huurwoningen aan het Fort Diemerdamplein liggen boven winkels en andere voorzieningen. De 52 huurwoningen aan het Fort Diemerdamplein en Weespersluiskade liggen boven de Albert Heijn supermarkt in het centrum.

Een passende woning voor iedereen 

De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Ook bieden we tijdelijke huisvesting en transformeren we kantoorpanden tot woningen. Met deze 52 woningen kunnen we weer woningzoekenden aan een nieuw thuis helpen.  

Woningen

52 woningen XA1

Aan het Fort Diemerdamplein / Weespersluiskade komen 52 sociale huurwoningen in een woongebouw van gedeeltelijk 4 woonlagen. Het woongebouw is gesplitst in 2 woongedeelten met ieder een eigen lift. In beide gedeelten zitten de voordeuren van de woningen aan een gang. De woningen op de 1e woonlaag die niet aan de straatzijde liggen, liggen aan een gemeenschappelijke (niet toegankelijke) binnentuin. Deze woningen hebben een eigen buitenruimte (terras). De gebruiksoppervlaktes van de woningen variëren van ongeveer 47 tot 80 m2. Het gaat hier om 2- en 3-kamerwoningen. Alleen de 3-kamerwoningen hebben een balkon. De overige woningen hebben een frans balkon (2 openslaande deuren).

Voor deze woningen gelden 2 verschillende huurprijzen: 

  • Aftoppingsgrens laag (€ 650,43) 
  • Aftoppingsgrens hoog (€ 697,07) 

De servicekosten zijn voor alle woningen € 55. Onder servicekosten vallen bijvoorbeeld kosten voor algemene verlichting, schoonmaak algemene ruimten en glasverzekering.  

Parkeren

Er zijn geen afgesloten parkeerplaatsen beschikbaar. Bewoners parkeren op de openbare straat. Bij de winkels mag je als bewoner niet parkeren. Op de begane grond naast de centrale ingangen komen gemeenschappelijke fietsenbergingen. 

Duurzaam wonen 

In de woningen is een collectieve warmtepomp voor verwarming en warmwater. Bewoners moeten zelf een leveringscontract voor warmwater afsluiten. In de woningen komt vloerverwarming. Dit betekent dat er geen radiatoren zijn, behalve in de badkamer. De woningen zijn gasloos. Dit betekent dat je alleen elektrisch kunt koken. De isolatie van de woningen is uitstekend. Het energielabel is minimaal A++.

Doelgroep

De woningen zijn vooral geschikt voor starters en ouderen, de zogenaamde doorstromers op de woningmarkt.  

Voorrang op woning

Woningzoekenden uit Weesp krijgen voorrang op deze woningen aan het Fort Diemerdamplein / Weespersluiskade.

Planning

We verwachten de woningen in september/oktober 2024 op te leveren. We adverteren de woningen in juni op DAK

Impressies en foto's

XA1
Weespersluis
Weespersluis
Weespersluis locatie
Impressie Weespersluis
Plattegrond
Interesse en contact

Interesse en contact

Heb je een vraag over Weespersluis? Neem dan contact met ons op.