Binnenkort beschikbaar
Nieuwbouw
55+
Starters
Laatst bijgewerkt 1-5-2024

Fort Diemerdamplein Weespersluis 

Wonen in het centrum van een ruime, waterrijke en groene nieuwbouwwijk 

In deze groene en waterrijke wijk bouwt de Alliantie als enige woningaanbieder sociale huurwoningen. De 39 huurwoningen aan het Fort Diemerdamplein zijn de eerste van de 225 huurwoningen die wij hier bouwen.

Project

Weespersluis is een hele nieuwe wijk in Weesp en op nog geen 10 treinminuten van Amsterdam. In deze groene en waterrijke wijk bouwt de Alliantie als enige woningaanbieder sociale huurwoningen. De 39 huurwoningen aan het Fort Diemerdamplein zijn de eerste van de 225 huurwoningen die wij hier bouwen. Het Fort Diemerdamplein ligt in het centrum van Weespersluis, direct aan de haven. Hier komen ook voorzieningen als een Albert Heijn supermarkt, kinderdagverblijf en gezondheidscentrum. De 39 woningen liggen boven winkels en andere voorzieningen.  

Een passende woning voor iedereen 

De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Ook bieden we tijdelijke huisvesting en transformeren we kantoorpanden tot woningen. Met dit project kunnen we 39 woningzoekenden aan een nieuw thuis helpen.  

Woningen

Aan het Fort Diemerdamplein komen 39 sociale huurwoningen in een woongebouw van 5 woonlagen. In het gebouw is een lift. Alle woningen hebben een balkon. De oppervlaktes van de woningen variëren van ongeveer 40 tot 59 m2. Het gaat hier om 3- en 4-kamerwoningen. Voor deze woningen gelden 3 verschillende huurprijzen: 

  • Aftoppingsgrens laag (€ 650,43) 
  • Aftoppingsgrens hoog (€ 697,07) 
  • Liberalisatiegrens (€ 879,66)    

De servicekosten bedragen voor alle woningen € 45. Onder servicekosten vallen bijvoorbeeld kosten voor algemene verlichting, schoonmaak algemene ruimten en glasverzekering.  

Parkeren

Er zijn 20 afgesloten parkeerplaatsen beschikbaar. Bewoners kunnen een parkeerplaats huren. De kosten hiervoor zijn € 35 per maand plus € 6,80 servicekosten per maand. Bewoners die geen parkeerplaats huren kunnen parkeren op straat.  

Op de begane grond naast de centrale ingang komt een gemeenschappelijke fietsenberging.  

Duurzaam wonen 

In de woningen is een collectieve warmtepomp voor verwarming en warmwater. Bewoners moeten zelf een leveringscontract voor warmwater afsluiten. In de woningen komt vloerverwarming. Dit betekent dat er geen radiatoren zijn, behalve in de badkamer. De woningen zijn gasloos. Dit betekent dat je alleen elektrisch kunt koken. De isolatie van de woningen is uitstekend. Het energielabel is minimaal A++.   

Doelgroep

De woningen zijn vooral geschikt voor starters en ouderen, de zogenaamde doorstromers op de woningmarkt.  

Voorrang op woning

Woningzoekenden uit Weesp krijgen voorrang op een woning op het Fort Diemerdamplein.  

Planning

We verwachten de woningen in juli 2024 op te leveren. We adverteren de woningen begin mei op DAK. Voor toekomstige bewoners organiseren we in juni een kijkdag.  

Impressies en foto's

Weespersluis
Weespersluis
Weespersluis locatie
Impressie Weespersluis
Interesse en contact

Interesse en contact

Heb je een vraag over Weespersluis? Neem dan contact met ons op.