Niet beschikbaar
Nieuwbouw
Jongeren

De Toekomst in het Bajeskwartier in Amsterdam

Studentenwoningen in een groene stadswijk

Op de plek waar tot 2016 de Bijlmerbajes stond, komt nu een groene stadswijk. Deze nieuwe wijk krijgt de naam Bajeskwartier. 

Project

Aan het Bijdorpplantsoen komt de woontoren De Toekomst. In deze woontoren is ruimte voor 280 studio’s voor studenten en 200 short stay kamers voor Hotel Jansen. De locatie is ideaal: op 15 fietsminuten van de binnenstad en op 5 minuten lopen van de metrohalte Spaklerweg.

Energieneutrale, bruisende wijk

Het Bajeskwartier wordt een energieneutrale en bruisende wijk. In het Bajeskwartier komen ongeveer 1.350 woningen. Het gaat om sociale huur, middensegment huur en koopwoningen. Ook komt er een school voor voortgezet onderwijs, een sporthal, horeca, maakplekken, werkplaatsen van kunstenaars, een gezondheidscentrum en een jongerencentrum. Het Bajeskwartier is een stedelijke wijk, maar ook een groene wijk. De wijk nodigt uit tot een gezonde leefstijl. Er is veel ruimte voor sport en spel.

Beschikbaarheid 

De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Ook bieden we tijdelijke huisvesting en transformeren we kantoorpanden tot woningen. Dit project is een goed voorbeeld van passend wonen. Met De Toekomst bieden we studenten een woning die past bij hun levensfase.  

Woningen

De woontoren De Toekomst telt 12 verdiepingen. Aan de oostzijde van het gebouw komen 280 studio’s voor studenten. Iedere studio heeft een eigen badkamer en keuken. Aan de westzijde van het gebouw komen 200 short stay kamers voor Hotel Jansen. Dit zijn kamers voor internationale studenten en jonge werkenden die voor korte tijd naar Amsterdam komen.

De Toekomst

In de entreeruimte van het gebouw komen 2 liften. Op de begane grond is een studieruimte van 40 m2. Deze studieruimte is voor gezamenlijk gebruik. Er komt een ondergrondse fietsenberging waar ruimte is voor voldoende fietsen. Daarnaast komen er 4 collectieve buitenruimtes op de verdiepingen.

De studio’s 

De meeste studio’s (259) zijn 21 m2 groot. De overige studio’s (21) zijn iets groter: 25 tot 34 m2. Alle studio’s krijgen een klein keukenblokje zonder apparatuur en een badkamer met douche en toilet. Verder krijgen alle studio’s een snelle internetaansluiting. De studio’s hebben vloerverwarming en vloerkoeling. In de studio’s is geen wasmachineaansluiting, maar bewoners mogen met korting gebruikmaken van de wasmachines en drogers in het ‘Laundry Café’ van Hotel Jansen.

Huur en servicekosten

De huur van de kleinere studio’s (21 m2) wordt € 416,20. Daar komen nog servicekosten van zo’n € 70 bij. Deze servicekosten zijn inclusief het snelle internet. Afhankelijk van je inkomen kun je in aanmerking komen voor een huurtoeslag. Dit zal maximaal € 226 per maand zijn.

De huur van de grotere studio’s (25 tot 34 m2) wordt € 647,19. Ook hier komen nog servicekosten bij. Het gaat om zo’n € 70. Deze servicekosten zijn inclusief het snelle internet. Afhankelijk van je inkomen en leeftijd kun je in aanmerking komen voor een huurtoeslag. Dit zal maximaal € 367 per maand zijn. 

Huurtoeslag kun je aanvragen bij de Belastingdienst.

Elektriciteit en energie

Je kunt zelf kiezen bij welke leverancier je elektriciteit wilt afnemen. Dit is niet het geval voor verwarming, koeling en warm water. Hiervoor sluit je een leveringsovereenkomst af met Eteck. Eteck wekt de energie voor het Bajeskwartier op met zonnepanelen en een WKO-installatie. WKO staat voor warmte-koudeopslag. In 2023 zijn de vaste kosten voor energie € 60,10 per maand. Daar komen nog variabele kosten bovenop. Eteck verwacht dat de variabele kosten zo’n € 25 per bewoner zullen zijn. Houd verder rekening met kosten voor water via Waternet. De kosten hiervoor zijn zo’n € 15 per maand.  

Doelgroep

De studio’s in De Toekomst zijn voor studenten van 18 jaar en ouder. Het gaat om studenten van het VMBO, HBO of de Universiteit. De kleinere studio’s (21 m2) zijn voor studenten vanaf 18 jaar. De grotere studio’s (25 tot 34 m2) zijn voor studenten vanaf 23 jaar. 

Campuscontract

Bewoners krijgen een campuscontract. Dit zijn tijdelijke huurcontracten voor studenten. Dit betekent dat je binnen een half jaar na afronding of beëindiging van je studie de woning moet verlaten. Je hebt reguliere huur(prijs)bescherming met uitzondering van het recht op vervangende huisvesting.  

Planning

De studio’s in De Toekomst zijn naar verwachting omstreeks 1 september 2023 klaar. We bieden de studio’s vanaf mei 2023 via Room te huur aan. 

Hotel Jansen opent naar verwachting in het voorjaar van 2023 haar deuren.  

Plattegrond

Download de plattegronden.

Impressies en foto's

Studentenwoningen in De Toekomst
Interesse en contact

Interesse en contact

We bieden de studio’s aan via Room. Dit is een platform met aanbod van studentenwoningen. De selectie vindt plaats op basis van inschrijfduur. Je kunt je al inschrijven als je 16 jaar oud bent.