Nieuwbouw
Verduurzamen
Jongeren

Centrumeiland kavel 8.01 in Amsterdam

Jongerenwoningen in een duurzame wijk

52 appartementen voor jongeren en 8 maisonnettes voor jonge gezinnen in een groene, duurzame en autoluwe stadswijk.

Project

Centrumeiland is het eerste nieuwe opgespoten eiland van IJburg. Het eiland is ongeveer zo groot als 23 voetbalvelden. Hier komt een groene, duurzame en autoluwe stadswijk met 1.500 woningen. Hiervan zal 20% sociale huurwoningen zijn. De Alliantie bouwt op Centrumeiland ongeveer 180 sociale huurwoningen. Deze woningen zijn verdeeld over 3 gebouwen. Binnenkort leveren we kavel 8.01 op. Dit is het 2e gebouw met 60 sociale huurwoningen.

Jongeren

De woningen van kavel 8.01 zijn vooral gericht op jongeren en kleine gezinnen. Op Centrumeiland ontbreekt het aan jongerenvoorzieningen. Daarom komt op de begane grond IJtopia. Dit is een Jongeren Talenten Centrum. Hier kun je vanaf 10 jaar terecht voor verschillende activiteiten en projecten. Denk aan muziek, sport, culturele of creatieve activiteiten.

Een passende woning voor iedereen

De vraag naar sociale huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Ook bieden we tijdelijke huisvesting en transformeren we kantoorpanden tot woningen. Op Centrumeiland is een groot tekort aan woningen voor jongeren. Daarom bouwen we op kavel 8.01 woningen die vooral voor jongeren zijn.

Woningen

Kavel 8.01 is een gebouw met 60 sociale huurwoningen en 1 Jongeren Talenten Centrum. Het gebouw krijgt 6 verdiepingen. De sociale huurwoningen zijn verdeeld over 52 appartementen en 8 maisonnettes. Er zijn geen parkeerplaatsen. Wel komt er een gemeenschappelijke fietsenberging. De woningen zijn duurzaam en krijgen een energielabel A++.

Huurprijs

Op basis van je situatie en inkomen bepalen we de hoogte van je huur. De definitieve huurprijzen zijn vastgesteld op basis van wws-punten (woningwaarderingsstelsel), maar er zijn dus verschillende huurprijzen voor hetzelfde type woning. Naast de huurprijs betaal je servicekosten. Ook de hoogte van de servicekosten verschilt per woning.

Doelgroep

De appartementen zijn vooral voor jongeren van 18 tot en met 27 jaar. De maisonnettes voor kleine gezinnen.

Voorrang op woning

Jongeren hebben voorrang op deze woningen. De voorrangsregels staan vermeld in de advertentie.

Planning

De verwachte oplevering van de woningen is de zomer van 2024. Ongeveer 6 weken voor de oplevering organiseren we een inmeetdag. We adverteren de woningen in maart 2024 op DAK.

Impressies en foto's

Kavel 8 centrumeiland
Interesse en contact

Interesse en contact

De woningen komen in maart 2024 op DAK (voorheen WoningNet). Heb je een vraag? Neem dan contact op.