Niet beschikbaar
Nieuwbouw
Starters
Voorrang huurders
Laatst bijgewerkt 21-2-2024

Berkhout

Wonen en werken aan Amsterdams Rijnkanaal 

Op het voormalig industriegebied Cruquius komt Berkhout. Een project dat bestaat uit 5 gebouwen met koop, vrije sector huur, commerciële ruimten en sociale huurwoningen. Het wordt een woon-, werk- en recreatiegebied. 

Project

Het eiland Cruquius is van oorsprong een industriegebied en ligt aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Het eiland wordt sinds 2013 getransformeerd tot een levendig woon-, werk- en recreatiegebied. Het is een unieke omgeving met een prachtig uitzicht op het water. Het eiland ligt in het Oostelijk Havengebied aan de stadskant van het IJ. Dit is vlakbij de Indische buurt. Voorzieningen zoals een supermarkt, horeca en een sportschool zijn op loopafstand.  

Een passend thuis voor iedereen 

De vraag naar betaalbare woningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Dankzij het project Berkhout voegen we met gebouw E 30 sociale huurwoningen toe op een unieke locatie.  

Duurzaam wonen 

Vanaf 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Om dat doel te bereiken zijn we onze woningen al aan het verduurzamen en investeren we in duurzame nieuwbouwwoningen. Dit project is hier een goed voorbeeld van. Alle sociale huurwoningen in Berkhout zijn aardgasvrij en hebben een A-label.  

Woningen

De sociale huurwoningen komen in gebouw E, met 7 verdiepingen. Deze 2 bouwlagen zijn niet van de Alliantie. De sociale huurwoningen zitten op de overige bouwlagen. Het gaat om 30 sociale huurwoningen. Dit zijn 2-kamerwoningen van gemiddeld 43 vierkante meter. Iedere woning heeft een eigen buitenruimte van ongeveer 4 vierkante meter. In het gebouw is een lift.  

Parkeren

Op de begane grond is een collectieve fietsenberging. Deze berging is alleen bedoeld voor fietsen. De ruimte is niet geschikt voor scooters en scootmobielen. Bij de sociale huurwoningen komen geen parkeerplaatsen voor auto’s. Parkeren kan alleen op een privé parkeerplek in een van de garages in de omgeving. Houd er rekening mee dat de kosten hiervan erg hoog zijn. De gemeente verleent geen parkeervergunning om op straat te parkeren.  

Duurzame woningen

We sluiten alle woningen aan op een collectieve WKO-installatie. Deze installatie zorgt voor warmte op koude dagen en voor koeling op warme dagen. De installatie voorziet de woningen ook van warm water. Huurders zijn verplicht om een leveringsovereenkomst met ‘Warm Cruquius Amsterdam’ af te sluiten. 

Doelgroep

De sociale huurwoningen in Berkhout zijn voor starters. De woningen zijn niet geschikt voor gezinnen. Voor huurders met een auto zijn de woningen ook minder geschikt, omdat er geen openbare parkeerplaatsen zijn.  

Voorrang

We reserveren 7 woningen voor bijzondere doelgroepen.  

Planning

De woningen zijn waarschijnlijk in november 2023 klaar. In juli komen de woningen op WoningNet 

Impressies en foto's

Plek Berkhout
Locatie Berkhout
Berkhout
Berkhout
Berkhout
Interesse en contact

Interesse en contact

Heb je vragen over het project Berkhout? Mail dan naar berkhout@de-alliantie.nl.