Geen status
Nieuwbouw
Laatst bijgewerkt 29-5-2024

Vathorst-Bovenduist  

Verplaatsbare woningen in nieuwe wijk  

De gemeente Amersfoort wil 300 verplaatsbare woningen bouwen in Vathorst-Bovenduist.  

Project

In Vasthorst-Bovenduist komen 300 verplaatsbare woningen van nieuwbouwkwaliteit. Het gaat om 300 sociale huurwoningen, waarvan 80 voor vluchtelingen met een verblijfsstatus. De andere 220 woningen bieden we aan in de sociale huur en de middensegment huur.

Het plan 

In Amersfoort blijft de vraag naar woningen groot. Vooral aan betaalbare sociale huurwoningen voor starters en statushouders is een groot tekort. Om dit woningtekort op korte termijn te verkleinen, wil de gemeente zo’n 300 verplaatsbare woningen bouwen. Deze woningen staan straks op een plek waar een nieuwe woonwijk moet komen: Vathorst-Bovenduist. De verplaatsbare woningen krijgen een tijdelijke plek voor een periode van 8 tot 15 jaar. Daarna krijgen ze een vaste plek in Bovenduist. 

De buurt 

Bovenduist wordt een mooie en toekomstbestendige wijk. Bovenduist zal zich onderscheiden als een woonwijk die inclusiever, duurzamer en compacter is dan andere woonwijken. Bovenduist ligt aan de rand van het Westelijk park. Er is een goede verbinding met Vathorst voor voetgangers en fietsers.  

Een passende woning voor iedereen 

De vraag naar sociale huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Ook bieden we tijdelijke huisvesting en transformeren we kantoorpanden tot woningen. De verplaatsbare woningen in Bovenduist kunnen we sneller bouwen. Dit is een goed voorbeeld van hoe we het woningtekort op korte termijn kunnen verkleinen. 

Doelgroep

De verplaatsbare woningen zijn voor mensen die met spoed een woning nodig hebben en voor mensen die de gemeente een woning moet bieden. Deze woningen zijn geschikt voor starters, (jonge) stellen en kleine gezinnen.   

De gemeente ontving subsidie voor dit project. Daarom gaan ongeveer 80 woningen naar statushouders.   

Voorrang

Er kan voorrang gelden voor de groep die de gemeente een woning moet bieden.

Planning

Het plan is nog in ontwikkeling. De planning van de oplevering kan hierdoor veranderen. Via deze projectpagina houden wij je op de hoogte over dit project.

Naar verwachting plaatsen we de eerste woningen in 2025.
Een half jaar voor de oplevering van de woningen kun je reageren op DAK Eemvallei. Dit is eind 2024 of begin 2025.

Impressies en foto's

Vathorst Bovenduist bovenaanzicht
Vathorst Bovenduist ligging
Interesse en contact

Interesse en contact

Heb je interesse in de woningen? Een half jaar voor de oplevering van de woningen kun je reageren op DAK Eemvallei. Dit is eind 2024 of begin 2025. Om te reageren, moet je zijn ingeschreven als woningzoekende bij DAK Eemvallei.  

Heb je een vraag over de verplaatsbare woningen in Vathorst-Bovenduist? Mail dan naar bovenduist@de-alliantie.nl