Geen status
Nieuwbouw
Jongeren
Laatst bijgewerkt 29-5-2024

Nobelhof in Oosterwold

Studio’s voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking 

Wij bouwen in Oosterwold 26 studio’s voor jongvolwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking.

Project

Oosterwold is een uitgestrekt groen gebied tussen Almere en Zeewolde. Hier komt een pionierswijk waar bewoners hun eigen huis ontwerpen en bouwen. Ze richten ook de wijk samen in. In deze leefomgeving komt ook de Nobelhof: 4 duurzame woningen in de vorm van een hoeve. Hier komen 26 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking te wonen.

Zelfstandig wonen

De jongvolwassenen wonen zelfstandig in de Nobelhof. Ze krijgen hierbij begeleiding van zorgprofessionals. De initiatiefnemers van de Nobelhof zijn de ouders van 2 toekomstige bewoners. Zij willen dat de hoeve een veilige, warme en geborgen woonplek wordt voor alle bewoners. Een plek met actieve dagbesteding en veel levendigheid voor zowel bewoners als buurtgenoten.

Samenwerking

De ontwikkeling van de hoeve is in handen van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed. Het ontwerp is van Borgerink Architecten. De Alliantie verhuurt de Nobelhof straks aan Stichting Nobelhof. Deze stichting zal de zorgprofessionals inhuren die de jongeren zullen begeleiden.


Woningen

De hoeve Nobelhof bestaat uit 4 woongroepen. Iedere woongroep heeft een eigen woonkamer en woonkeuken. Alle bewoners hebben een eigen studio met badkamer. Deze studio’s liggen rondom een gemeenschappelijke binnentuin.

Dagbesteding

Op het terrein komt een grote werkschuur. In deze werkschuur kunnen de jongeren terecht voor dagbesteding. In een eigen woning op het terrein woont de hofmeester. Deze hofmeester begeleidt de activiteiten in de werkschuur. Op de grond rondom de hoeve willen de bewoners fruit en groente verbouwen en vee houden.


Doelgroep

De Nobelhof is een kleinschalig wooninitiatief voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Op de hoeve is ruimte voor 26 bewoners die 24-uurs begeleiding krijgen.


Planning

De nieuwbouw startte in de zomer van 2022. Naar verwachting leveren we de hoeve op in het derde kwartaal van 2023.

Impressies en foto's

Interesse en contact

Interesse en contact

Wil je ook wonen op de Nobelhof, meld je dan bij stichting Nobelhof. Dit kan via de website van Nobelhof. Hier vind je ook meer informatie over het plan.

Heb je een vraag over de ontwikkeling van de Nobelhof? Neem dan contact op met gebiedsontwikkelaar Jolanda Niessen, jniessen@de-alliantie.nl.