"Wij doen veel om het woningtekort te helpen oplossen.

En we willen sneller."

Rob Haans
Voorzitter statutaire directie
Roelien Ritsema van Eck
Directeur Financiën & Bedrijfsvoering

Bestuur de Alliantie

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

1.097

nieuwe huurwoningen opgeleverd

A score

Duurzaamheid Aedes Benchmark

8.000

mensen kregen de sleutel

7,4

7,4 beoordeling van onze huurders

Onze belangrijkste speerpunten

Zo helpen wij bij het oplossen van de woningnood

In 2023 hebben we hard gewerkt om mensen met een bescheiden en middeninkomen een fijne woning te bieden. Hierbij stonden drie thema's centraal, die we graag verder uitlichten.

Het versterken van de kwaliteit van wonen en leven in onze buurten zien wij als een gezamenlijke opgave van bewoners, corporaties, gemeenten en andere partijen.
Match event voor een challenge

Innoveren voor het wonen van morgen

Sneller, slimmer en duurzaam bouwen is alleen mogelijk door te innoveren en digitaliseren. Dat doet de Alliantie volop, want alleen dan is het mogelijk om onze 58.000 woningen in 2050 energieneutraal te krijgen én om meer woningen te creëren. We kunnen dit niet alleen. Daarom werken we samen met start-ups en andere partijen. We nodigen partners uit om mee te doen en bieden een proeftuin om prototypes (door) te ontwikkelen.

We kregen er 95 nieuwe collega's bij

In 2023 waren er 100 vacatures bij de Alliantie. In deze krappe arbeidsmarkt hebben we 95 nieuwe collega's mogen verwelkomen. Zij hebben zich volop ingezet op al onze nieuwbouw-, renovatie-, en transformatieprojecten, het beheer van onze buurten, de samenwerking met onze partners en de dienstverlening aan onze huurders. Samen met hun collega’s hebben zij ruim 240.000 huurderscontacten gehad via de telefoon, WhatsApp, de chatfunctie op de website en e-mail.

Aan het werk

Financieel overzicht in vogelvlucht 

Bekijk het volledige jaarverslag of de resultaten per gemeente:

Blijf op de hoogte:

LinkedIn Volg ons op LinkedIn

Twitter Volg ons op X