Kop van Liendert

Appartementencomplex met 120 huurappartementen

Project

Op de plek van het voormalige zwembad Liendert in Amersfoort komt een nieuwe appartementengebouw van 6 verdiepingen. In het gebouw komen 120 huurappartementen. Het appartementengebouw krijgt de naam Kop van Liendert. Met uitzicht op het Valleikanaal en vlak bij het centrum van Amersfoort staan de woningen op een mooie locatie.

Amersfoort Vernieuwt: samen verbeteren we jouw wijk

Kop van Liendert is onderdeel van Amersfoort Vernieuwt. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort en de woningcorporaties de Alliantie en Portaal. Samen proberen we het wonen en leven in de wijken te verbeteren.


Een passende woning voor iedereen

De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Het project Kop van Liendert in Amersfoort is een voorbeeld van nieuwbouw.

Wat ging eraan vooraf? 
In 2018 stelde de gemeenteraad de startnotitie ‘Sport- en woongebied Liendert-West’ vast. In 2019 organiseerde de Alliantie samen met de gemeente een inloopbijeenkomst over de herontwikkeling van de oude zwembadlocatie Liendert. De gemeente werkte de afgelopen jaren hard aan een bestemmingsplan voor deze plek. Dit bestemmingsplan is begin 2023 vastgesteld. De Alliantie begon daarom met het ontwerp van het appartementengebouw Kop van Liendert.

 

Woningen

In Kop van Liendert komen 120 huurappartementen. Het gaat om 60 sociale huurappartementen en 60 middensegment huurappartementen. Het ontwerp voor het appartementengebouw wordt nu gemaakt.  

Planning

Op woensdag 15 maart 2023 organiseert de Alliantie een inloopbijeenkomst over het ontwerp. In deze pdf lees je meer over de inloopbijeenkomst. De vervolgplanning is nog niet bekend. Als we meer weten, lees je het op deze pagina. 

Interesse

Voor meer informatie over dit project kijk je op de pagina Woningbouw Liendert West van de gemeente Amersfoort.