Innovaties bij de Alliantie

Elke dag werken wij met partners, collega’s en huurders aan het verbeteren en verduurzamen van onze woningen. Hiervoor denken we verder dan wat er al mogelijk is. Bekijk de innovatietrajecten waar we momenteel mee bezig zijn en zie wat voor resultaten we boeken.

Duurzaamheid

We willen dat onze huurders zo lang mogelijk van onze woningen kunnen genieten. Daarom zoeken we nieuwe manieren om duurzaam te bouwen en te renoveren. Samen met onze partners innoveren we op het gebied van energietransitie, circulariteit en klimaatadaptatie.

 

Bronnet voor de buurt

Een eigen bronnet, gewoon bij jou in de straat. Met De Warmte Maatschappij wordt dit mogelijk. Met één centrale pomp in de buurt en booster-units in elk huis, is het in elk jaargetijde een aangename temperatuur. En dat zonder gas.

 

Flatmate

Plug-and-play energiebesparende warmtewisselaar voor in elke douche. Zo geïnstalleerd, en direct beginnen met besparen.

 

Buurtbatterij

Wat als de zon niet schijnt en het windstil is? Met de Buurtbatterij kunnen we op momenten dat we zelf geen stroom opwekken tóch groene stroom gebruiken.

Data & digitalisering

Onze innovatieagenda op het gebied van digitalisering richt zich op bewoners, vastgoed en proces. Zo voorspellen we met algoritmes of een huurder duurzaam is of een verhuiswens heeft. Door het plaatsen van sensoren in woningen kan onderhoud in de toekomst beter, sneller en goedkoper worden uitgevoerd.

 

Conversational Analytics & Intelligence

AI kan ons op steeds meer vlakken helpen, waaronder met een betere klantenservice. Met deze twee pilots onderzoeken we of AI kan bijdragen aan meer data én betere gesprekken.

Digital Twin

 

Digital Twin

Een digitale kopie van al onze huizen, zodat al onze partners op elk moment de staat van de woning kunnen inzien; dat is de Digital Twin.

 

Drone-inspecties

Hoe kan je bepalen welk onderhoud er nodig is aan een woning? De drone helpt ons hierbij. Deze inspecteert de woningen, maakt foto’s en zorgt ervoor dat onze partners precies weten welk onderhoud nodig is. En dat ook nog eens razendsnel.

Bouw

Door opnieuw te kijken naar materialen en processen, kunnen we de bouw van nieuwe woningen (op een duurzame manier) versnellen en het samenwerken tussen partners verbeteren. We experimenteren bijvoorbeeld met het modulair bouwen van woningen, het standaardiseren van het ontwikkelproces en het verduurzamen van woningonderhoud.

Circulaire keuken

 

Circulaire keuken

Een alternatief voor onze standaard keukens: de circulaire keuken. Een keuken die gemakkelijk te plaatsen, onderhouden én repareren is.

 

Xylino

Duurzaam hout als alternatief voor vervuilend beton en staal; Xylino bewijst dat het kan. Een appartementencomplex gebouwd met hout, dat ruimte biedt voor meer dan 100 appartementen.

 

SAVE WALL

Bouwen zonder groen te verliezen? Dat vraagt om innovatie. Safe Lodge bedacht een mooie tussenoplossing: de SAVE WALL. Zo kunnen we overal flexibel vergroenen.

Wijkontwikkeling en woonconcepten

Binnen het thema wijkontwikkeling werken we aan prettige buurten en meer regie voor de bewoners. Dit doen we bijvoorbeeld met een gezamenlijke datagedreven wijkaanpak en woonconcepten waarin verschillende doelgroepen met elkaar samenleven.

 

De Leefbaarheidskapstok

Een fijne wijk; dat creëer je met elkaar. Maar kunnen we het ook meetbaar maken, zodat we weten waar we nog extra ons best kunnen doen? De Leefbaarheidskapstok helpt hierbij, door met data het woongeluk inzichtelijk te maken.

 

De Wasbar

Sociale interactie, een plek voor dagbesteding én een plek om je kleren te wassen; in de Wasbar komt alles samen. En dat in de eerste circulaire wijk van Amsterdam: Buiksloterham.