Renoveer twaalf woningen op een innovatieve en duurzame manier

Help ons met circulair renoveren

Al onze woningen in 2050 CO2 neutraal, dat is onze missie! We zijn met onze nieuwbouw al goed onderweg, en ook veel van onze bestaande woningen worden al verduurzaamd. Maar nu gaan we een stap verder: we willen toe naar circulair renoveren, zodat we de aarde bij de bouw al minder belasten. 


We hebben een winnaar!

Doe samen met ons een pilot van 12 woningen
Van startup tot aannemer; wij staan open voor elk idee

Maak kennis met Lange Heul en Bijenschans in Bussum

In Bussum Zuid, op steenworp afstand van het natuurgebied Bussumer Heide, vind je de straten Lange Heul en Bijenschans. Hier staan 12 geschakelde eengezinswoningen, verdeeld over twee blokken. Toen de huizen in 1962 werden gebouwd, keken we nog heel anders naar het gebruik van gas en energie. Nu willen we deze woningen circulair renoveren waardoor ze weer helemaal bij de tijd zijn.

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

Circulair renoveren: dit is waarom

De laatste jaren is het verduurzamen van onze woningen een steeds belangrijker onderdeel van onze bedrijfsvoering geworden. Dit heeft onze nieuwbouw al volledig veranderd, maar vraagt ook aanpassingen bij de renovatie van onze bestaande woningen. Niet alleen voor de woning zelf, maar ook bij de werkzaamheden. De materialen die we gebruiken, stoten namelijk ook veel CO2 uit. Daarom willen we de CO2-uitstoot al vanaf de basis verlagen door gebruik te maken van circulaire materialen. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan, het moet tenslotte ook haalbaar en betaalbaar zijn.

We hebben een winnaar!

We kregen maar liefst 36 ontzettend goede ideeën binnen. Zes van hen kregen de kans om hun idee live aan ons te pitchen. Het was niet makkelijk om een winnaar te kiezen, maar het is gelukt. We hebben we één partij gekozen, die ons gaat helpen om de woningen te verduurzamen. 

Benieuwd naar onze innovaties?