Nieuws
1-7-2024

Grote belangstelling voor woningen Lindetuin in Eemnes

Lindetuin Eemnes

In Zuidpolder komt de nieuwe woonwijk Lindetuin. Het wordt een wijk met veel groen, voldoende ruimte om te spelen en elkaar te ontmoeten. Hier bouwt Heijmans BV voor de Alliantie 20 sociale huurwoningen aan het Van Essenpad. Deze eengezinswoningen van circa 85m² zijn ideaal voor starters, singles en kleine gezinnen. De inschrijving voor deze woningen is nu gesloten en mensen reageerden massaal. Maar liefst 455 kandidaten meldden zich, waaronder ook huurders die in Eemnes een woning achterlaten. De nieuwe bewoners krijgen in september de sleutel.

Maximaal inzetten op doorstroming

Wethouder Mirjam Havinga: ¨De nieuwe woningen zijn specifiek bedoeld voor singles, starters en kleine huishoudens en daarvoor gelden toewijzingscriteria. Een mooie kans voor woningzoekers in Eemnes. Door per woonproject heel gericht toewijzingscriteria vast te stellen voor huur- en koopwoningen, kunnen wij maximaal inzetten op doorstroming om zoveel mogelijk Eemnessers een passende woning aan te bieden. Door het pakket aan maatregelen en de oplevering van nieuwbouw komen er dit jaar een voor Eemnes ongekend groot aantal sociale huurwoningen beschikbaar.”

Woningen voor kleine huishoudens

De woningen van circa 85m² liggen aan het Van Essenpad en hebben 2 verdiepingen. Op de begane grond is de keuken en woonkamer. Op de eerste verdieping is de badkamer en 2 slaapkamers. Op de zolder is ruimte voor eventueel een bed/bureau of bergruimte. De woningen zijn vooral geschikt voor singles, starters en kleine huishoudens. Dit betekent 1- en 2-persoonshuishoudens, maar ook voor een gezin met 1 kind is dit een prachtig thuis. 

Een woning met voorrang

De woningen worden met voorrang toegewezen aan woningzoekenden met een binding aan de gemeente Eemnes.