Nieuws
4-7-2024

Eerste 80 zorgwoningen opgeleverd aan Humanitas DMH en Flevo Zorg

Oplevering Hart van Poort

Op 4 juli is de overdracht van de eerste 80 zorgwoningen in de nieuwe wijk Olympiakwartier. De woningen zijn bestemd voor mensen met een zorgvraag. De toekomstige huurders zijn cliënten van Humanitas DMH en Flevo Zorg. De Alliantie is blij met deze bijzondere toevoeging aan het woningaanbod in Almere. Gebiedsontwikkelaar Jolanda Niessen van de Alliantie: “Er is in Almere een grote behoefte aan woningen voor maatschappelijke doelgroepen, met zorg op maat. Een passende woning voor iedereen, dat is waar wij voor gaan.” In totaal komen er 139 zorgwoningen in het complex.

Hart van Poort

Olympiakwartier ligt ten oosten van het station Almere Poort. Het totale project draagt de naam Hart van Poort en bestaat in totaal uit 139 zorgwoningen, en verdeeld over gebouw A en B. Op de begane grond van gebouw A is ook ruimte voor 350 m2 maatschappelijk onroerend goed met een wijkfunctie en/of dagbesteding. Hart van Poort is in opdracht van de Alliantie ontwikkeld door Zenzo Maatschappelijke Vastgoed en gebouwd door Lithos Bouw.

Humanitas

Humanitas DMH (Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag) biedt mensen met een (lichte) verstandelijke beperking begeleiding en ondersteuning. Zij verdienen een waardevolle plek in onze samenleving. Sonja Bossema van Humanitas DMH: “Uitgangspositie is dat we gaan voor een leefbare samenleving waarin plaats is voor iedereen. Op deze locatie komen straks 34 jongeren te wonen met 24 uur zorg. Ook hebben we gemeenschappelijke huiskamers voor onze bewoners voor gezamenlijke activiteiten.”

Flevo Zorg

Ook Flevo Zorg gaat 46 woningen huren voor hun cliënten: jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, die begeleiding nodig hebben bij het zelfstandig wonen. Flevo Zorg heeft op dit moment al twee kleinschalige woonlocaties, in Almere en Zoetermeer. De visie van Flevo Zorg komt goed overeen met die van Humanitas DMH. Samen gaan zij van Hart van Poort een veilige thuishaven maken voor hun cliënten.

Lithos Bouw & Ontwikkeling

“Lithos ontwikkelt en bouwt met de focus op klanten waar zij meerwaarde voor hen en de eindgebruiker kan creëren, de samenwerking met alle betrokkenen was goed en prettig, we zijn blij dat we het eerste deel van het gebouw kunnen overdragen”, geeft Danny Peters van Lithos aan. 

Zenzo Maatschappelijk Vastgoed

Het motto van Zenzo is: ‘Waar je leeft, waar je ontmoet.’ “In onze huidige maatschappij is eenzaamheid aan de orde van de dag is en wordt er van je verwacht dat je steeds meer zelf de regie neemt. Maar die contacten krijg je niet zomaar. Zeker niet als je ook nog eens zorg of extra hulp nodig hebt. We zijn dan ook blij dat wij voor de Alliantie dit mooie project hebben kunnen ontwikkelen,” aldus Irmo Jansen van Zenzo.