Over wonen

Voorrang op koopwoning vanuit sociale huurwoning

Huur je op dit moment een sociale huurwoning en ben je op zoek naar een koopwoning of huurwoning in de vrije sector? Bij de Alliantie krijgen sociale huurders voorrang op andere geïnteresseerden als ze willen doorschuiven naar een koophuis of huurwoning in de vrije sector. Lees snel verder om te ontdekken of je aan alle voorwaarden voldoet en in aanmerking komt voor de voorrangsregeling.

Voorwaarden voorrangsregeling voor huurders

Wanneer je in aanmerking wilt komen voor de voorrangsregeling van de Alliantie moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

1. Je woont in een sociale huurwoning van de Alliantie.

2. Je gaat zelf wonen in de woning die je koopt en zegt de sociale huurwoning op.

3. Je hebt geen huurcontract voor een tijdelijke woning, anti-kraak, bijzondere woonvorm of woning die gesloopt wordt.

4. Je krijgt enkel voorrang als je minimaal de vraagprijs biedt. Bied je onder de vraagprijs, dan krijg je geen voorrang.

5. In de aanbiedingstekst van de woning staat dat de voorrangsregeling van kracht is.

6. Je bent aanwezig tijdens de bezichtiging van de woning.

7. Bij het kopen van de woning ga je akkoord met een anti-speculatiebeding voor een periode van 2 jaar. Dit betekent dat je minimaal 2 jaar in de woning blijft woning.

8. Je kan de woning niet kopen als er overlastklachten zijn of vermoedens van onderhuur. Dit wordt beoordeeld door de Alliantie.

9. Gunning is te allen tijde aan de Alliantie

Hoe maak ik gebruik van de voorrangsregeling?

Heb jij je oog laten vallen op een koopwoning of huurwoning in de vrije sector op Benopzoek.nl? Vul dan bij het inschrijfformulier in dat je een sociale huurwoning van de Alliantie achterlaat. Als huurder van de Alliantie krijg je voorrang op andere geïnteresseerden in de woning.

En als meerdere sociale huurders willen kopen?

De kans bestaat natuurlijk dat er bij een koopwoning van de Alliantie meerdere sociale huurders zijn die van de voorrangsregeling gebruik willen maken. In dat geval komt de huurder met het beste bod als eerste in aanmerking om de woning te kopen.