Over wonen

Voordelen van een parketvloer en laminaatvloer

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor in jouw woning? Er zijn diverse mogelijkheden. Vaak wordt er gekozen voor een laminaatvloer of een parketvloer, maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van deze vloeren? 

Voordelen van parketvloer

 • De uitstraling
  Een parketvloer heeft een warme uitstraling, dit spreekt veel mensen aan.
 • De levensduur
  Een parketvloer gaat lang mee. Dit is erg voordelig wanneer er met enige regelmaat kinderen op de vloer spelen of huisdieren op de vloer lopen. Komt er onverhoopt toch een beschadiging op de vloer, dan is het een kwestie van schuren en de vloer ziet er weer uit als nieuw.
 • Het voelt warm aan
  Een groot voordeel van deze vloer is dat er vloerverwarming onder gelegd kan worden. Laat dit wel door een expert bekijken en uitvoeren.

Voordelen van laminaatvloer

 • Onderhoudsvrij
  Een laminaatvloer is zo goed als onderhoudsvrij. Uiteraard is het verstandig en fris om de vloer regelmatig te stofzuigen en te dweilen, maar speciale middelen zijn bij een laminaatvloer niet nodig.
 • Stevig materiaal
  Net als een parketvloer, gaat de laminaatvloer jaren mee. Daarnaast is de vloer kleurvast én vochtbestendig.
 • Goedkoop
  In verhouding met andere vloeren is de prijs van een laminaatvloer een groot voordeel. Dit is ideaal voor wanneer je toe bent aan een nieuwe vloer, maar je hier geen bakken met geld aan uit wil geven.

Welke vloer heeft jouw voorkeur?

Wat heeft jouw voorkeur: de warme uitstraling van de parketvloer of liever een goede vloer voor weinig geld? Weeg jouw belangrijkste eisen tegen elkaar af en kies een vloer volledig naar jouw wensen. Heb jij na het lezen van deze blog een keuze kunnen maken? Laat het ons weten.