Zo doe je dat

6 tips bij een kleine woonkamer inrichten

Je bent blij met jouw nieuwe woning, maar de woonkamer is iets aan de kleine kant. Hoe kan je deze ruimte leuk én praktisch inrichten? De volgende 6 tips helpen jou hierbij. Zo is jouw kleine woonkamer helemaal geen probleem meer. Klein maar fijn zeggen ze toch altijd?

Tip 1: Licht kleurgebruik

Een kleine woonkamer oogt al snel vol en druk. Door lichte kleuren te gebruiken creëer je rust. Houd de muren wit en geef de vloer eenzelfde tint. Jouw woonkamer zal nu ruimer en rustiger ogen.

Tip 2: Gebruik de muren

Niet alleen op de vloer kan je meubels en spullen kwijt, maar benut de muren goed. Door in de hoogte te werken, lijkt een ruimte al snel groter dan deze werkelijk is. Hang een grote spiegel op, dit weerkaatst het licht. Zit er een nis in jouw woonkamer? Plaats er planken tussen en je hebt jouw eigen kast gecreëerd. 

Tip 3: Plaats grote meubels

Er wordt vaak gedacht: in een kleine ruimte moeten kleine meubels. Wil jij jouw kleine woonkamer slim inrichten? Kies dan voor grote meubels. Eén grote hoekbank kan net zo veel mensen kwijt als een kleine bank en wat stoelen. Zo behoud je de rust. Ga daarom ook voor één groot schilderij aan de muur, in plaats van vijf kleine. 

Tip 4: Houd het luchtig

Een open ruimte lijkt groter. Hoe doe je dit? Kies voor meubels die op pootjes staan of hang het aan de muur. Wanneer jouw bank op pootjes staat, kan je de vloer nog zien. Hang jij jouw televisie aan de muur? Dit scheelt weer een groot tv-meubel. Ruimtebesparend én stijlvol. 

Tip 5: Multifunctionele meubels

Kies voor multifunctionele meubels, hierdoor behoud je de rust waar je al eerder over las. Ga bijvoorbeeld voor een slaapbank: een bank en bed in één. Een multifunctioneel krukje is ook ideaal; deze kan je als opstapje, zitplaats, tafel én ter decoratie gebruiken. Dat is slim omgaan met de beperkte ruimte!

Tip 6: Ruimtes scheiden

Geef elke ruimte een functie, zo houd je het overzichtelijk. Dit kan je eenvoudig doen door een kleed te leggen bij de bank. Zo scheid je het zitgedeelte van het eetgedeelte. Ergens een (open) kast tussen plaatsen is ook een goede optie.

Jouw smalle woonkamer inrichten

Met deze tips kan ook jij praktisch en mooi jouw kleine woonkamer inrichten. Het creëren van rust is in ieder geval erg belangrijk. Ga jij dit toepassen op jouw woonkamer? Veel succes!