Over wonen

5 tips voor het verduurzamen van jouw woning 

Duurzaamheid is ontzettend belangrijk. Een duurzaam huis dus ook. Want energiezuinige huizen zorgen voor meer comfort en een lagere energierekening. Het is beter voor je gezondheid en ook nog eens goed voor het milieu. Wij geven je een aantal tips om je woning duurzamer te maken. 

Tip 1: Start met isolatie 

Je woning isoleren heeft veel voordelen. Een goed geïsoleerd huis is comfortabel en energiezuinig. Je hebt minder tocht in huis en het blijft warmer. Dat scheelt stookkosten en hiermee bespaar je uiteindelijk geld. Daarnaast zorgt isoleren voor een beter energielabel. En dat is weer gunstig als jij je huis wilt verkopen

Voorbeelden van isoleren: 


- Spouwmuurisolatie 
- Dakisolatie 
- Vloerisolatie 
- Dubbel of triple glas

Tip 2: Kies voor zonnepanelen 

Met zonnepanelen kan jij jouw eigen stroom opwekken: heel duurzaam en zelfvoorzienend. In zonnepanelen moet je investeren, maar na een paar jaar betaalt dit zich zeker terug in een lagere energierekening! Lees meer over zonnepanelen.

Tip 3: Bespaar op verwarming

Je kunt je oude cv-ketel vervangen door een zuiniger model. Maar je kunt ook kiezen voor een warmtepomp of zonneboiler. Een warmtepomp haalt energie uit grondwater, de bodem of de buitenlucht. En een zonneboiler haalt energie uit de zon. Een warmtepomp of zonneboiler verwarmen de woning en het water op een duurzame manier. 

Tip 4: Vervang je lampen door ledlampen 

Heb je nog gloei- of hallogeenlampen? Vervang deze dan door ledlampen. Ze zijn in aanschaf wat duurder, maar een ledlamp is veel zuiniger en gaat langer mee. De lamp verbruikt 90% minder energie dan de gloeilamp. De kosten van de lamp heb je er dus snel uit. Ledlampen zijn ook veiliger, want ze worden lang niet zo warm als gloeilampen.  

Tip 5: Check subsidie- en leenmogelijkheden 

Als je wil verduurzamen, moet je natuurlijk investeren. Je kunt hiervoor spaargeld gebruiken. Heb je dat niet? Of wil je het geld bewaren voor bijvoorbeeld onverwachte uitgaven? Met een Energiebespaarlening kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen voor bijvoorbeeld isolatie of een warmtepomp. Er zijn ook subsidies. Benieuwd welke subsidies er zijn? Check je gemeente of kijk op de Energiesubsidiewijzer. 

Woning aanbod op Ik zoek

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning? Bekijk ons actuele aanbod in woningen.