Zo doe je dat

4 tips voor het creëren van een urban jungle interieur

De urban jungle trend, ook wel de botanische trend genoemd, is al langere tijd erg populair in vele interieurs. De natuur in huis halen en het gevoel hebben dat je buiten leeft, wie wil dat niet? Ben je nu dan te laat als jij in jouw woonkamer een urban jungle stijl wilt creëren? Zeker niet. Botanisch wonen is nog steeds een grote hit. We zetten 4 tips op een rij om jouw woning eenvoudig een urban jungle feeling te geven. Succes!

Tip 1: Groen, groen en nog eens groen

In een urban jungle interieur gaat het erom dat je buiten naar binnen haalt. Wat is hier een belangrijk onderdeel van? Planten! Van kleine cactussen tot grote planten die op de grond staan, mix and match alle soorten met elkaar. Hoe groener, hoe beter. Houd je dus niet in als het om planten gaat.

Tip 2: Natuurlijke materialen in botanisch wonen

Wil jij een echte jungle look creëren in jouw woning, kies dan voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout, bamboe, hennep en rotan. Dit zijn ruwe materialen die jouw woning direct een botanische feeling meegeven.

Tip 3: Botanische prints

Staat er voldoende groen in huis en maak je veel gebruik van natuurlijke materialen? Mooi, maar je bent er nog niet. Botanische prints maken jouw woonkamer helemaal af. Prints op kussens, posters of kleden, het kan allemaal. Ben je bang dat het te druk wordt? Bij een urban jungle interieur sluiten alle stoffen, kleuren en prints op elkaar aan. Wees daarom niet te bang met het toevoegen van de botanische prints.

Tip 4: Eenvoudig kleurgebruik

Dat groen één van de belangrijkste kleuren is in een urban jungle interieur, dat is wel duidelijk. Verder is het verstandig om veel natuurlijke tinten aan te houden. Grijs, aardetinten, bruin of wit zijn kleuren die goed in een botanische woning passen. Deze kleuren behouden de rust tussen de drukke prints.

Natuurlijke trend

Doe jij mee met deze botanische en natuurlijke trend? Deze vier tips helpen jou in no-time naar een urban jungle look in jouw woning. We wensen jou veel succes met het inrichten van jouw woning!