Rookmelders

Wie zorgt voor rookmelders in mijn huis? Wie zorgt voor rookmelders in mijn huis?

Vanaf 1 juli 2022 is het in Nederland verplicht om rookmelders te hebben op alle verdiepingen in huis. Daarom plaatsten we rookmelder(s) in al onze woningen. Waren er al rookmelders? Dan controleerden we of ze nog goed werkten of vervingen de oudere rookmelders. Het plaatsen en onderhouden van de rookmelder(s) is voor huurders gratis.

Rookmelders plaatsen en controleren 
Bij sommige huurders hebben we nog geen afspraak kunnen maken om rookmelders te plaatsen. Fijn als je dan een afspraak maakt. Dat is wel zo veilig. Hebben we al (nieuwe) rookmelders in je woning geplaatst? Dan hoef je niks te doen. 

Afspraak maken 
Heb je van ons een bericht ontvangen over rookmelders en nog geen afspraak gemaakt? Maak dan nu een afspraak voor het plaatsen of controleren van rookmelders met Instacom: 075 2040414 (doorkiesnummer 1). Als het erg druk is, kun je een telefoonnummer achterlaten (na 1 minuut). Instacom belt dan terug om een afspraak te maken. 

Het plaatsen van rookmelder(s) duurt ongeveer een half uur en kan vanaf 8.00 tot 17.00 uur. Het is belangrijk dat er tijdens de afspraak iemand aanwezig. De monteur kan zich altijd legitimeren.