Onderhoud en reparatie

Mijn afvoer of toilet is verstopt. Wat kan ik doen? Mijn afvoer of toilet is verstopt. Wat kan ik doen?

Heb je last van een verstopping? Een verstopte afvoer of toilet is erg vervelend. Doe je niks, dan wordt het probleem alleen maar erger. Mogelijke verstoppingen zijn: 


  • Riool verstopping 
  • Wasbak verstopping 
  • Douche verstopping 
  • Gootsteen verstopping 
  • Afvoer verstopping 
  • Wasmachine verstopping 
  • Regenpijp verstopping onder dakgoot 


Volg de volgende stappen: 

Stap 1  
Loopt het water niet goed weg? Dan zijn vuil of zeepresten vaak de boosdoener. Deze blijven achter in de sifon of in de afvoer. Dit probleem kun je oplossen door eerst het vuil waar je bij kunt weg te halen. Giet daarna in alle afvoeren emmers met water.  

Stap 2  
Naast vuil en zeepresten zitten in een afvoer vaak ook etensresten en vet verstopt. Het is verstandig om de afvoer regelmatig door te spoelen door bak-soda en kokend water in de afvoer te gieten. Hiermee voorkom je verstoppingen en lossen zeep- en vetresten op. Deze vloeibare ontstopper helpt ook voor een verstopt toilet. Dit middel werkt vaak effectief en is een vriendelijke oplossing voor het milieu.  

Stap 3 
Als de afvoer nog verstopt is, kun je een rubberen ontstopper gebruiken. Plaats de ontstopper op de afvoer en maak een pompbeweging. Zet niet te veel kracht bij een gootsteen of wasbak. Dat is niet nodig en zo beschadigt er niets.   

Stap 4 
Helpt dit niet, dan kun je het sifon schoonmaken. Plaats een emmer onder de sifon (om water en afval op te vangen) en draai de sifon los. Maak de sifon goed schoon. Draai de sifon daarna weer vast.  


Ben je alle punten nagelopen, maar heb je nog steeds last van een verstopping? De Alliantie werkt samen met een installateursbedrijven die hierin expert zijn. Je kunt rechtstreeks contact met hen opnemen: 


Almere 
Van der Velden 
030 2610314 
Amersfoort 
Van der Velden 
030 2610314 
Amsterdam 
AORC 
020 6311331 
Gooi en Vechtstreek 
Teeuwissen 
035 5252319