Olympiakwartier Oost

We bouwen huur- en koopwoningen in het groene Olympiakwartier Oost.

De wijk

Almere Poort is volop in ontwikkeling. Wij bouwen in Olympiakwartier Oost, samen met de gemeente en woningcorporatie GoedeStede sociale huur-, middensegment-, vrije sector- en koopwoningen.  

In de wijk is straks volop ruimte voor bewoners om te sporten en te bewegen. Zo is er een indoor sportcentrum en een zwembad. Ook komen er beweegplekken. Daar kunnen bewoners bijvoorbeeld bootcampen of hardlopen.

Onderdeel van Stadstuinen
Olympiakwartier Oost maakt onderdeel uit van Stadstuinen. Dit gebied ligt aan de westkant van Almere Poort en bestaat uit vier wijken: Olympiakwartier Oost, Olympiakwartier West, Europakwartier Oost 1 en Europakwartier Oost 2. In deze wijken staan straks zo’n 3600 woningen. Ook komen er scholen, winkels en horeca. 

De woningen

De woningen liggen straks in een parkachtige omgeving, met groene gevels, dakterrassen en parkeerterreinen.

Planning

Eind 2022 starten we met bouwen. We verwachten dat de woningen in 2024 klaar zijn.

Interesse?

Vlak voor de oplevering adverteren wij de sociale huurwoningen via WoningNet. Zodra we meer informatie hebben, houden we je op de hoogte via deze pagina.

Contact

Voor vragen over de ontwikkeling van de woningen kan je contact opnemen met Jolanda Niessen. Zij is gebiedsontwikkelaar van de Alliantie. Je kunt Jolanda bereiken via: jniessen@de-alliantie.nl