Zonnepanelen

Zonnepanelen

Door het plaatsen van zonnepanelen verlagen we de uitstoot van CO2. Dat is beter voor het milieu, en goed voor de bewoners.

Waarom zonnepanelen?

Wij verduurzamen onze woningen. Dat doen we niet alleen voor onze huurders, maar ook voor een beter milieu. De voordelen? Comfortabele woningen die zuiniger omgaan met energie. En de energierekening gaat ook nog eens omlaag! Een van de de dingen die we doen is het plaatsen van zonnepanelen. Hiermee wekken we op een milieuvriendelijke manier stroom op via de zon. En daardoor gaan de totale maandelijkse woonlasten omlaag.

Wat levert het op?

We begrijpen dat zonnepanelen voor sommige mensen nog wat nieuw is, en onze huurders zich afvragen of het écht wat oplevert. Toch kan het jaarlijks al € 160,- besparen op de energielasten. De kosten voor 6 zonnepanelen op een eengezinswoning zijn € 17,80 per maand en voor 9 stuks € 22,30. Dit wordt betaald via de servicekosten. Wat het precies oplevert, hangt af van het aantal zonnepanelen, zonuren en wat de huurder verbruikt. Wordt er zuinig omgegaan met energie? Dan is de kans groter dat het maandelijks voordeel oplevert. De vaste maandelijkse kosten worden in ieder geval niet hoger.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Nog even geduld... 

In Nederland hebben we te maken met leveringen die langer kunnen duren en met personeelstekorten. Ook wij hebben hiermee te maken. Nieuwe aanvragen kunnen we helaas nog niet in behandeling nemen. Daarom ligt ons zonnepanelenproject voor aanvragen op dit moment eventjes stil. Aanvragen die vóór 1 juli 2022 door ons in behandeling zijn genomen, voeren wij nog wel dit jaar uit. Vanaf begin 2023 gaan we door met het plaatsen van zonnepanelen. Door de hoge energieprijzen en de aandacht voor het milieu begrijpen wij dat dit geen fijn bericht is. Toch vragen wij onze huurders om nog even geduld te hebben. Begin 2023 kunnen er via onze website weer aanvragen voor zonnepanelen worden gedaan.

Zonnepanelen per type woning

Als het dak geschikt is en er de aankomende 5 jaar geen plannen zijn voor vervanging van het dak, kunnen we zonnepanelen plaatsen. Wij sturen onze huurders dan een aanbod voor zonnepanelen. We plaatsen geen zonnepanelen als woningen op termijn worden gesloopt en vervangen worden door nieuwbouwwoningen.

Eengezinswoningen

Als we zonnepanelen op een dak plaatsen, wekken de huurders zelf stroom op. Genoeg voor een jaar lang televisie kijken, wasjes draaien én de koelkast koud houden. Het voordeel kan met 6 panelen oplopen tot wel € 150 per jaar. Inmiddels hebben we op vele woningen zonnepanelen gelegd. 

Appartementen

In 2022 willen we op zoveel mogelijk appartementsgebouwen zonnepanelen hebben liggen. Het voordeel kan oplopen tot € 115 per jaar.

VvE

Ook bij een huis van een VvE (Vereniging van Eigenaars) willen we graag zonnepanelen leggen! De eigenaren moeten hier wel samen achter staan. Het dakoppervlak is vaak te klein om zonne-energie op te wekken voor één huishouden, omdat er meerdere eigenaren in het gebouw wonen. Daarom kijken we bij een VvE ook naar het gezamenlijk opwekken van stroom.

Zonnepanelen installeren

Wist je dat...

… op maar liefst 14.000 van onze woningen al zonnepanelen liggen?
...we in 2019 op 4.700 woningen 28.600 zonnepanelen hebben gelegd?
...we in totaal al bijna 80.000 zonnepanelen hebben geplaatst?
...er al 130.000 m2 dak vol ligt met zonnepanelen?
...dit vergelijkbaar is met 26 voetbalvelden?