Nobelhof (Oosterwold)

Wij bouwen in Oosterwold 26 studio’s voor jongvolwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking.

De jongeren wonen zelfstandig in de Nobelhof. Ze krijgen begeleiding van zorgprofessionals. Alle bewoners hebben een eigen studio met badkamer.

De Nobelhof is onderverdeeld in 4 woongroepen. Elke woongroep heeft een eigen woonkamer en woonkeuken. De woningen liggen rondom een gemeenschappelijke binnentuin. 

Dagbesteding

De jongeren kunnen in de werkschuur terecht voor dagbesteding. De hofmeester, die in een eigen woning op de hoeve woont, begeleidt deze activiteiten.

Om de hoeve heen ligt een grote lap grond. Daar willen de bewoners fruit en groente verbouwen en vee houden.  

De initiatiefnemers

De initiatiefnemers van de hoeve zijn de ouders van twee toekomstige bewoners; Splinter en David. De ouders willen dat de hoeve een veilige, warme, geborgen woonplek wordt voor alle  bewoners. Met veel activiteiten voor bewoners en buurtgenoten.

De wijk

Oosterwold is een uitgestrekt groen gebied tussen Almere en Zeewolde. In deze pionierswijk ontwerpen en bouwen bewoners hun eigen huis. Ze richten ook samen de wijk in. Zo leggen ze zelf wegen en paden aan.

Planning

Wij zijn in de zomer van 2022 gestart met de bouw. We leveren de woningen, naar verwachting, in het derde kwartaal van 2023 op.

Samenwerking

Zenzo Maatschappelijk vastgoed ontwikkelt de hoeve. Borgerink Architecten ontwerpt het.

De Alliantie verhuurt de Nobelhof straks aan Stichting Nobelhof. Deze stichting huurt straks zelf de zorgprofessionals in. 

Contact en inschrijven

Voor vragen over de ontwikkeling van de studio’s kan je contact opnemen met Jolanda Niessen, gebiedsontwikkelaar van de Alliantie. Je kunt Jolanda bereiken via: jniessen@de-alliantie.nl

Op de website www.nobelhof.nl vind je nieuws en achtergrondinformatie over het initatief voor jongvolwassenen. Ook lees je daar hoe je je kunt inschrijven.