Leemwierde

Het nieuwbouwproject Leemwierde ligt in de wijk De Wierden in Almere Haven en bestaat uit drie gebouwen

Het nieuwbouwproject Leemwierde ligt in de wijk De Wierden in Almere Haven en bestaat uit drie gebouwen:

- Gebouw A: 15 sociale huur appartementen (verhuur vanaf 2023 via WoningNet)
- Gebouw B: 23 koop appartementen (reeds verkocht via Reinbouw)
- Gebouw C: 60 woonzorg appartementen (verhuur via Zorggroep Almere)

Stand van zaken
Het oude gebouw is gesloopt. Vanaf eind januari 2022 richt aannemer Reinbouw de bouwplaats in. Daarna wordt in april 2022 gestart met de bouw. De verwachte oplevering is in het najaar van 2023.

Betaalbare woningen en woonzorg in de buurt
Met het toevoegen van sociale huurwoningen in Almere Haven wil de Alliantie een bijdrage leveren aan de beschikbaarheid van betaalbare huurwoningen voor senioren en mensen die zorg nodig hebben. Met dit project wil de Alliantie tegelijkertijd doorstroming op de woningmarkt bevorderen. Indien senioren een eengezinswoning achterlaten, kunnen we daarmee andere huishoudens (bijvoorbeeld gezinnen) ook weer helpen aan een passende woning. Tot slot worden er in dit project ook koopwoningen toegevoegd door Reinbouw. Dit zorgt voor meer diversiteit in het aanbod aan woningen in de wijk.

15 sociale huurappartementen
De 15 sociale huurappartementen bestaan uit een woonkamer met keuken, badkamer en één of twee slaapkamers. De appartementen hebben een gebruiksoppervlakte van ongeveer 63 m2 en worden ongeveer een half jaar voor de oplevering verhuurd via WoningNet. De huurprijs zal liggen rond de eerste aftoppingsgrens (prijspeil 2021 is deze netto huurprijs € 633,25). De woningen op de begane grond worden naar verwachting met voorrang toegewezen aan senioren uit de wijk de Wierden die een sociale eengezinswoning achterlaten. De woningen op de eerste verdieping worden naar verwachting met voorrang toegewezen aan andere huurders (niet-senioren) die een sociale eengezinswoning achterlaten in de wijk de Wierden.

60 woonzorgappartementen
De 60 woonzorgappartementen bestaan uit een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en badkamer. De gebruiksoppervlakte van de woningen ligt tussen de 43 en 50 m2. Bij iedere 10 woonzorgappartementen hoort één gezamenlijke huiskamer. De appartementen worden op basis van een zorgindicatie (CIZ indicatie) passend toegewezen door de Zorggroep Almere. Aanmelden gaat via de website van ZGA.

23 koopappartementen
De 23 koopappartementen bestaan uit een woonkamer met keuken, badkamer en één of twee slaapkamers. De appartementen zijn 70 – 75 m2 groot. Reinbouw realiseert en verkoopt deze woningen tegen een VON-prijs vanaf circa € 240.000,-. De appartementen zijn in in de zomer van 2021 verkocht via makelaar Van der Linden in Almere. Kijk voor meer informatie op de website: www.wierdesingel.nl.

Inrichtingsplan openbare ruimte
De gemeente Almere werkt aan een inrichtingsplan voor de openbare ruimte.

Voorlopige planning
Onder voorbehoud van wijzigingen. Aan deze planning kunnen geen rechten worden ontleend.

Bouwrijp maken Februari 2022
Start nieuwbouw gebouw A, B en C  April 2022
   
Oplevering 60 woonzorgeenheden Najaar 2023
Oplevering 15 huurappartementen Najaar 2023
Oplevering 23 koopappartementen Najaar 2023
   
Start inrichting openbare ruimte gemeente Najaar 2023Gebiedsontwikkelaar: Giovanna van den Ham

Heeft u een vraag? Mail naar leemwierde@de-alliantie.nl