Optoppen De Zoetelaar in Almere

Extra woningen bovenop bestaand gebouw

Project


Optoppen De Zoetelaar in Almere
De Zoetelaarspassage is een overdekte winkelpassage aan de rand van het centrum van Almere Stad. Op de begane grond zitten winkels. Op de bovenste verdieping zaten tot 2018 kantoren. Deze kantoren verbouwden we tot 94 sociale huurappartementen. Op het dak van deze appartementen bouwen we nu extra woningen. Dit heet optoppen. De Zoetelaar krijgt er zo 33 middensegment huurwoningen bij.

Partners
Het optoppen van De Zoetelaar doen wij samen met onze partner Zegersbouw. Het ontwerp is van Architect De Jong en Lafeber Architecten.

Beschikbaarheid
De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. Daarom bouwen we extra woningen. Om meer mensen aan een betaalbare en passende woning te helpen, maken we ook gebruik van innovatieve oplossingen. Bijvoorbeeld het optoppen van bestaande gebouwen. De Zoetelaar is hier een goed voorbeeld van.

Woningen

Boven op het dak van De Zoetelaar komen 33 middensegment huurwoningen. Het gaat om houtskeletwoningen. Dit betekent dat het casco van hout is gemaakt en niet van beton. Hout is lichter dan beton en bovendien duurzamer.

Aparte ingang
De nieuwe woningen in De Zoetelaar krijgen een aparte ingang. Er komt ook een lift. De woningen zijn zo’n 70 m2 groot.

Parkeren
Bewoners kunnen in de naastgelegen Flevogarage parkeren. Fietsen kunnen in de bestaande fietsenstalling.

Huur
De huurprijs ligt rond € 1.030. De woningen worden aangesloten op stadswarmte. Iedere woning krijgt 4 zonnepanelen.

Doelgroep

De woningen in De Zoetelaar zijn middensegment huurwoningen. Dit betekent dat de woningen beschikbaar zijn voor huurders met een inkomen vanaf € 45.000.

Voorrang

Huurders die een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voorrang op een woning in De Zoetelaar. Dit doen we om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen.

Planning

De bouw start waarschijnlijk in het 2e kwartaal van 2023. We starten als de omgevingsvergunning binnen is. Naar verwachting zijn de woningen in de 1e helft van 2024 klaar.

Impressie

voorzijde

Impressie

straat

Impressie

van boven

Interesse

We bieden de woningen aan op de-alliantie.nl/Ik-zoek.

Via deze projectpagina houden we je op de hoogte van nieuws en andere informatie over De Zoetelaar.

Heb je een vraag over dit project? Mail dan naar Gebiedsontwikkelaar Jolanda Niessen, jniessen@de-alliantie.nl