(senior) Data Engineer

}

(senior) Data Engineer

Procesverbeteraar met humor, die warmloopt voor data en informatie 

 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy 31-12-2022
 • Icon/Basic/Euro/Grey 32 - 36 uur per week
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy Hilversum
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy € 4.265 - € 5.765 bruto obv 36 uur
Start sollicitatie

(senior) Data Engineer

Ieder mens wil prettig wonen en leven. De Alliantie helpt daarbij, met betaalbare en goede huizen in fijne buurten. We doen dit duurzaam, met als doel de aarde zo min mogelijk uit te putten. Wij zijn een diverse en inclusieve organisatie, die ruimte biedt aan en voor iedereen. Bij ons staat de huurder altijd voorop.
 
Bij deze mooie organisatie zoeken wij op ons hoofdkantoor in Hilversum een (senior) Data Engineer voor 32-36 uur per week.

Als Senior Data Engineer ben je onderdeel van het Data Competentie Centrum (DCC), dat innovatie, technologie en data centraal stelt. Samen met dit team zorg jij voor een eenduidige, gestandaardiseerde procesgang voor het ter beschikking stellen van data en informatie. Als Senior Data Engineer ben jij het technische inhoudelijke aanspreekpunt voor onze collega’s, en medeverantwoordelijk voor de professionele en persoonlijke ontwikkeling van het team.

Jouw werk
Jouw belangrijkste taak is het verzamelen van data uit verschillende bronnen, die je vervolgens prepareert tot bruikbare datasets. Je zorgt voor een strak ontwerp, bouw en integratie van processen en systemen ten behoeve van data. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van de data-ontsluiting. Je denkt mee over het standaardiseren en uniformeren van werkwijzen, minimaliseert risico’s en bewaakt de kwaliteitsstandaarden. Zie je verbetermogelijkheden? Dan overtuig je de business en de Product Owner om deze op te nemen in de aankomende sprint.

De wekker gaat 
Jouw dag begint vandaag met een stand up. Het team van BI specialisten praat elkaar bij waar ze staan in het werk en waar ze tegen aan lopen. Je helpt mee om knelpunten te identificeren en op te lossen.

Na de stand up ga je aan de slag met stories waar je deze sprint aan werkt. Je zorgt ervoor, dat het Azure dataplatorm wordt beheerd en continu blijft ontwikkelen om zo de business beter in staat te stellen om haar werk uit te voeren. Je zorgt hierbij voor de realisatie van optimale fysieke processen, (logische) data modellen en een goed functionerend platform.

In de namiddag stem je met één van de Data Stewards, die data nodig heeft, af om de datakwaliteit te kunnen analyseren. Je helpt je collega verder door de gewenste data te ontsluiten, zodat de resultaten worden teruggekoppeld aan de business en de data eigenaar.

Even binnen kijken

Jorgen Stigter, Manager DCC bij de Alliantie, vertelt:
“Het is een bijzonder interessante omgeving, ons DCC! Een ontwikkelende en vernieuwde afdeling waarin we data, techniek en innovatie centraal stellen om bij te dragen aan de maatschappelijke doelstellingen van de Alliantie. Innoveren en digitaliseren in een maatschappelijke context, hoe mooi is dat. Met een team van datastewards, datascientisten en BI specialisten stellen wij onze organisatie in staat om datagedreven te werken, zodat onze collega’s inzichten krijgen om onze huurders, nu en in de toekomst, nog beter van dienst te zijn. Ik vind het een voorrecht om via deze weg bij te dragen aan de belangrijkste levensbehoefte van mensen; het bieden van een passend (t)huis!”

Extra leuk 

 • Een jaarcontract met aansluitend vast dienstverband bij goed functioneren;  
 • Een goed salaris, tussen de € 4.265 en € 5.765 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal K conform CAO Woondiensten);  
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder;  
  1. Flexibel werken, zodat een privé/werkbalans goed in te richten is  
  2. Veel mogelijkheden voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling  
  3. Ruimte voor eigen initiatief 
  4. Vanzelfsprekend een laptop en telefoon van de zaak 
 • De mogelijkheid om je eigen arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen, bijvoorbeeld met extra vrije dagen, een fietsenplan of bedrijfsfitness;
 • Wanneer mogelijk (ook wij werken in de huidige situatie zoveel mogelijk thuis) een fijne werkplek. Ons moderne, lichte kantoor vlakbij Hilversum C.S. beschikt over tal van comfortabele werk- en overlegplekken.  

Zijn wij een match
Als medewerker bij de Alliantie draag je bij aan een maatschappelijk belang: betaalbare, goede huizen in fijne buurten, en huurders die tevreden wonen. 

Wij passen bij elkaar, wanneer je voor deze functie een afgeronde HBO/WO opleiding meeneemt of minimaal 5-10 jaar soortgelijke werkervaring. Je hebt kennis en ervaring met het Azure platform (waaronder Azure Data Factory, Azure Data Lake en Azure Synapse).

Je wordt blij van werken in een team, benadert zaken vanuit de business, hebt een gezonde dosis humor, bent resultaatgericht en samenwerken zit in jouw DNA. 

Bij gebleken geschiktheid plannen wij zo snel mogelijk gesprekken in.

Je bent er nog!
Leuk dat je interesse hebt. Solliciteer direct, we kijken ernaar uit!
Wil je meer weten, neem contact op met Jorgen Stigter, Manager DCC, op 06-15885095.

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Jouw collega's

 • Ik voel me hier gewoon thuis
  'Bij deze ambitieuze organisatie zijn veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is behulpzaam, betrokken en bevlogen. Werken bij de Alliantie is als werken bij een familie!’

  Simone is doorgegroeid van teamleider Klantenservice naar manager Facilitaire Zaken.

  Simone

  manager Facilitaire Zaken
 • Geen dag hetzelfde 
  ‘Innovatieve oplossingen bedenken die een bijdrage leveren aan onze doelstellingen, dát maakt dit zo’n leuke baan! Als controller bij de Alliantie werk ik met cijfers en mensen, maar kan ik ook mijn ideeën kwijt: momenteel programmeer ik een robot die administratieve processen kan overnemen.’

   

  Sjoerd

  senior controller
 • Samenwerken en verbinden
  ‘Met gemeenten en instanties werken we samen aan de ontwikkeling en leefbaarheid van de stad. Verbinden en enthousiasmeren is wat deze baan zo leuk maakt!’

  Anne is doorgegroeid van manager afdeling Wonen naar directeur van Gooi en Vechtstreek.

  Anne

  directeur van regio Gooi en Vechtstreek
 • Talent wordt beloond
  ‘Er is veel ruimte voor eigen inbreng in het werk. Je kunt daardoor écht invloed hebben, en je talenten ontwikkelen.’

  Sandy

  teamleider VvE Diensten
 • Het sociale aspect spreekt mij aan
  ‘Mijn werk is zo leuk door de verantwoordelijkheid die ik krijg, gecombineerd met vrijheid om mijn werkzaamheden uit te voeren. En het sociale aspect: dagelijks zetten we ons in om iets te betekenen voor mensen die het minder breed hebben.’

   

  Sven

  projectmanager