(senior) Data Scientist

}

(senior) Data Scientist

Analytische kennisdeler met oog voor business, informatica en data

 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy 31-12-2022
 • Icon/Basic/Euro/Grey 32 - 36 uur per week
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy Hilversum
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy € 4.600 - € 6.391 bruto obv 36 uur
Start sollicitatie

(senior) Data Scientist

Als één van de grootste woningcorporaties van Nederland werkt de Alliantie elke dag aan betaalbare woningen in veilige en prettige buurten. Zo helpen we steeds meer mensen met een bescheiden inkomen aan een passend huis. We doen dit duurzaam, met als doel de aarde zo min mogelijk uit te putten. Wij zijn een diverse en inclusieve organisatie, die ruimte biedt aan en voor iedereen. Bij ons staat de huurder altijd voorop.

Bij deze mooie organisatie zoeken wij op ons hoofdkantoor in Hilversum een (senior) Data Scientist voor 32-36 uur.

Als (senior) Data Scientist ben je onderdeel van het Data Competentie Centrum (DCC), dat innovatie, technologie en data centraal stelt. Samen met dit team werk je aan de uitbreiding van onze data science use cases. Je gaat in gesprek met eindgebruikers en vertaalt hun wensen in een technische oplossing. Zo help jij de organisatie maximale waarde te halen uit de data. Met het team zorg jij voor nieuwe (voorspellende) inzichten op bijvoorbeeld het gebied van onderhoud, huurprijzen of verhuiskansen.

Jouw werk
Als (senior) Data Scientist word je blij van het ontwikkelen van machine learning modellen. Je analyseert gegevens vanuit complexe databestanden, en combineert gegevens met andere bronnen. Uit ervaring weet je met welk type algoritmes je wil experimenteren. Experiment succesvol? Dan breng je het model naar productie in onze gloednieuwe Azure-omgeving.

Jij bent het technische inhoudelijke aanspreekpunt voor onze collega’s. Je overlegt met de business om nieuwe invalshoeken te bespreken, en brengt structuur aan in de verschillende use cases. Ook vind je het leuk om buiten de kaders te denken en bent innovatief in zowel de techniek, methodiek als het denken in kansen.

Daarnaast word je medeverantwoordelijk voor de professionele en persoonlijke ontwikkeling van het team.

Maar: datagedreven werken in het DCC doe je niet alleen! Je collega data scientists helpen je met het slagen van het experiment. De data stewards helpen je bij het interpreteren van de data en het bepalen van de betrouwbaarheid. En de BI specialisten zorgen voor een betrouwbare datalevering, of verwerken je voorspelling in een dashboard.

De wekker gaat 
Jouw dag begint vandaag met een stand up. Het team Data Science praat elkaar bij waar ze staan in het werk en waar ze tegenaan lopen. Je helpt mee om knelpunten te identificeren en op te lossen.

Na de stand up ga je aan de slag met de stories waar je in deze sprint aan werkt. Vandaag is dat het verbeteren van het verhuiskansen-model. Je ontwikkelt een module waarmee periodiek de beste hyperparameters voor het model worden gekozen. In de middag bereid je een presentatie voor aan de business, waarin je hen een update geeft van je werk en met hen spart over toekomstige verbetermogelijkheden.

Aan het einde van de dag heb je nog contact met de BI specialisten van het DCC om de nog ontbrekende data voor een andere story toe te voegen aan het Azure Data Lake.

Even binnen kijken

Jorgen Stigter, Manager DCC bij de Alliantie, vertelt:
“Het is een bijzonder interessante omgeving, ons DCC! Een ontwikkelende en vernieuwde afdeling waarin we data, techniek en innovatie centraal stellen om bij te dragen aan de maatschappelijke doelstellingen van de Alliantie. Innoveren en digitaliseren in een maatschappelijke context, hoe mooi is dat. Met een team van datastewards, data scientists en BI specialisten stellen wij onze organisatie in staat om datagedreven te werken, zodat onze collega’s inzichten krijgen om onze huurders, nu en in de toekomst, nog beter van dienst te zijn. Ik vind het een voorrecht om via deze weg bij te dragen aan de belangrijkste levensbehoefte van mensen; het bieden van een passend (t)huis!”

Extra leuk 

 • Een jaarcontract met aansluitend vast dienstverband bij goed functioneren;  
 • Een goed salaris, tussen de € 4.600 en € 6.391 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal L conform CAO Woondiensten);  
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder;   
  1. Flexibel werken, zodat een privé/werkbalans goed in te richten is  
  2. Veel mogelijkheden voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling  
  3. Ruimte voor eigen initiatief 
  4. Vanzelfsprekend een laptop en telefoon van de zaak 
 • De mogelijkheid om je eigen arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen, bijvoorbeeld met extra vrije dagen, een fietsenplan of bedrijfsfitness;
 • Een fijne (thuis)werkplek. Wij werken hybride – deels thuis, en deels op ons moderne, lichte kantoor vlakbij Hilversum C.S.  

Zijn wij een match?
Als medewerker bij de Alliantie draag je bij aan een maatschappelijk belang: betaalbare, goede huizen in fijne buurten, en huurders die tevreden wonen. 

Wij passen bij elkaar, wanneer je voor deze functie een afgeronde wo-opleiding meeneemt in de richting van bijvoorbeeld Informatica, Business Analytics of Artificial Intelligence. Je hebt een aantal jaar kennis en ervaring opgedaan met productie-waardige machine learning oplossingen, werken in Python en werken met cloud platforms (bij voorkeur Microsoft Azure). Je begeeft je op het snijvlak van wiskunde, statistiek, business kennis en programmeren.

Je hebt een open en constructieve houding gericht op het verbinden van data science en de business. Je wordt blij van werken in een team, je vindt het leuk om je kennis te delen,  hebt een gezonde dosis humor, bent resultaatgericht en ontwikkelen en samenwerken zit in jouw DNA. 

Bij gebleken geschiktheid plannen wij zo snel mogelijk gesprekken in.

Je bent er nog!
Leuk dat je interesse hebt. Solliciteer direct, we kijken ernaar uit!
Wil je meer weten, neem contact op met Jorgen Stigter, Manager DCC, op 06-15885095.

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Jouw collega's

 • Ik voel me hier gewoon thuis
  'Bij deze ambitieuze organisatie zijn veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is behulpzaam, betrokken en bevlogen. Werken bij de Alliantie is als werken bij een familie!’

  Simone is doorgegroeid van teamleider Klantenservice naar manager Facilitaire Zaken.

  Simone

  manager Facilitaire Zaken
 • Geen dag hetzelfde 
  ‘Innovatieve oplossingen bedenken die een bijdrage leveren aan onze doelstellingen, dát maakt dit zo’n leuke baan! Als controller bij de Alliantie werk ik met cijfers en mensen, maar kan ik ook mijn ideeën kwijt: momenteel programmeer ik een robot die administratieve processen kan overnemen.’

   

  Sjoerd

  senior controller
 • Samenwerken en verbinden
  ‘Met gemeenten en instanties werken we samen aan de ontwikkeling en leefbaarheid van de stad. Verbinden en enthousiasmeren is wat deze baan zo leuk maakt!’

  Anne is doorgegroeid van manager afdeling Wonen naar directeur van Gooi en Vechtstreek.

  Anne

  directeur van regio Gooi en Vechtstreek
 • Talent wordt beloond
  ‘Er is veel ruimte voor eigen inbreng in het werk. Je kunt daardoor écht invloed hebben, en je talenten ontwikkelen.’

  Sandy

  teamleider VvE Diensten
 • Het sociale aspect spreekt mij aan
  ‘Mijn werk is zo leuk door de verantwoordelijkheid die ik krijg, gecombineerd met vrijheid om mijn werkzaamheden uit te voeren. En het sociale aspect: dagelijks zetten we ons in om iets te betekenen voor mensen die het minder breed hebben.’

   

  Sven

  projectmanager