Senior Adviseur Strategie en Beleid

}

Senior Adviseur Strategie en Beleid

Strategische adviseur met oog en passie voor duurzaamheid.

 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy 31-10-2022
 • Icon/Basic/Euro/Grey 32 - 36 uur per week
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy Hilversum
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy € 4.600 - € 6.391 bruto obv 36 uur
Start sollicitatie

Senior Adviseur Strategie en Beleid

Ieder mens wil prettig wonen en leven. De Alliantie helpt daarbij, met betaalbare en goede huizen in fijne buurten. We doen dit duurzaam, met als doel de aarde zo min mogelijk uit te putten. Wij zijn een diverse en inclusieve organisatie, die ruimte biedt aan en voor iedereen. Bij ons staat de huurder altijd voorop.

Bij deze mooie organisatie zoeken wij op ons hoofdkantoor in Hilversum een Senior Adviseur Strategie & Beleid (Duurzaamheid) voor 32 - 36 uur per week.

Als medewerker bij de Alliantie draag je bij aan een maatschappelijk belang: betaalbare, goede huizen in fijne buurten en huurders die tevreden wonen.

Je bent een ervaren strateeg en bestuursadviseur op het gebied van duurzaamheid bij woningcorporaties in het vastgoed of de consultancy. Met jouw passie voor duurzaamheid ben je gedreven om samen met je collega’s ervoor te zorgen dat wij als Alliantie onze ambities kunnen waarmaken op het gebied van betaalbaarheid, beschikbaarheid en de uitdagingen op het gebied van energietransitie, circulariteit, klimaatadaptie en -innovatie.

Jouw werk
Jij gaat met plezier naar je werk, want je hebt een veelzijdige en afwisselende functie, waarin jouw interesses en kwaliteiten alle ruimte krijgen.

Je werkt in een enthousiast team van professionals aan maatschappelijke opgaven voor de Alliantie en helpt deze opgaven te realiseren. Je bent voortdurend alert op maatschappelijke en politieke ontwikkelingen, zowel op landelijk niveau als in de regio. Als echte netwerker onderhoud je contact met collega’s binnen de Alliantie, collega’s van andere corporaties en stakeholders. Je haalt de buitenwereld binnen en vertaalt de externe ontwikkelingen naar strategieën, beleid en oplossingen, waarmee de Alliantie haar duurzaamheidsdoelstellingen kan behalen.

Samen met jouw collega’s vorm je hét kenniscentrum binnen de Alliantie op het brede terrein van Wonen en Vastgoed. Het team bestaat uit tien adviseurs. Iedere adviseur heeft zijn eigen aandachtsgebied, zoals woonbeleid, portefeuillesturing, duurzaamheid, innovatie en maatschappelijke huisvesting. Hoewel jullie integraal en voor de hele Alliantie werken, is iedere adviseur ook contactpersoon voor een bedrijfsonderdeel of regio. Het team Strategie & Beleid heeft de ambitie praktische oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken te bedenken, te experimenteren en een creatieve partner te zijn.

Extra leuk 

 • Een jaarcontract met aansluitend vast dienstverband bij goed functioneren; 
 • Een mooie baan bij een organisatie met een groot maatschappelijk belang;
 • Een goed salaris, tussen de € 4.600 en € 6.391 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal L conform CAO Woondiensten);  
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder;  
  1. Flexibel werken, zodat een privé/werkbalans goed in te richten is  
  2. Veel mogelijkheden voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling  
  3. Ruimte voor eigen initiatief 
  4. Vanzelfsprekend een laptop en telefoon van de zaak 
 • De mogelijkheid om je eigen arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen, bijvoorbeeld met extra vrije dagen, een fietsenplan of bedrijfsfitness;
 • Wij werken hybride, dat betekent dat je zowel thuis kan werken als op kantoor. Ons moderne kantoor vlakbij Hilversum C.S. beschikt over tal van lichte en comfortabele werk- en overlegplekken.

Zijn wij een match
Wij passen bij elkaar, wanneer je een ervaren adviseur bent met minimaal acht jaar werkervaring en academisch werk- en denkniveau. Bij voorkeur heb je een afgeronde opleiding op het gebied van bedrijfskunde, sociale geografie of bestuur publiek/privaat (MBA).

Je bent er nog!
Leuk dat je interesse hebt. Solliciteer direct, we kijken uit naar jouw sollicitatie!
Wil je meer weten, neem contact op met Jaap Darwinkel; ad-interim Manager Strategie & Beleid; telefoonnummer 06–1588 5040.

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Jouw collega's

 • Ik voel me hier gewoon thuis
  'Bij deze ambitieuze organisatie zijn veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is behulpzaam, betrokken en bevlogen. Werken bij de Alliantie is als werken bij een familie!’

  Simone is doorgegroeid van teamleider Klantenservice naar manager Facilitaire Zaken.

  Simone

  manager Facilitaire Zaken
 • Geen dag hetzelfde 
  ‘Innovatieve oplossingen bedenken die een bijdrage leveren aan onze doelstellingen, dát maakt dit zo’n leuke baan! Als controller bij de Alliantie werk ik met cijfers en mensen, maar kan ik ook mijn ideeën kwijt: momenteel programmeer ik een robot die administratieve processen kan overnemen.’

   

  Sjoerd

  senior controller
 • Samenwerken en verbinden
  ‘Met gemeenten en instanties werken we samen aan de ontwikkeling en leefbaarheid van de stad. Verbinden en enthousiasmeren is wat deze baan zo leuk maakt!’

  Anne is doorgegroeid van manager afdeling Wonen naar directeur van Gooi en Vechtstreek.

  Anne

  directeur van regio Gooi en Vechtstreek
 • Talent wordt beloond
  ‘Er is veel ruimte voor eigen inbreng in het werk. Je kunt daardoor écht invloed hebben, en je talenten ontwikkelen.’

  Sandy

  teamleider VvE Diensten
 • Het sociale aspect spreekt mij aan
  ‘Mijn werk is zo leuk door de verantwoordelijkheid die ik krijg, gecombineerd met vrijheid om mijn werkzaamheden uit te voeren. En het sociale aspect: dagelijks zetten we ons in om iets te betekenen voor mensen die het minder breed hebben.’

   

  Sven

  projectmanager