Medewerker Sociaal Beheer

}

Medewerker Sociaal Beheer

Maatschappelijk betrokken aanpakker, die staat voor rechtvaardigheid en kennis heeft van welzijn en zorg.

 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy 6-9-2022
 • Icon/Basic/Euro/Grey 32 - 36 uur per week
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy Almere
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy € 3.327 - € 4.098 bruto obv 36 uur
Start sollicitatie

Medewerker Sociaal Beheer

Ieder mens wil prettig wonen en leven. De Alliantie helpt daarbij, met betaalbare en goede huizen in fijne buurten. We doen dit duurzaam, met als doel de aarde zo min mogelijk uit te putten. Wij zijn een diverse en inclusieve organisatie, die ruimte biedt aan en voor iedereen. Bij ons staat de huurder altijd voorop.

Bij deze mooie organisatie zoeken wij in Almere een Medewerker Sociaal Beheer voor 32-36 uur per week.

Jouw werk
Jij staat elke dag met een grote glimlach op, want in deze functie beteken je iets! Jij pakt namelijk (individuele) overlast aan. Je voert hierover gesprekken met klanten, legt afspraken vast en bereidt indien nodig juridische procedures voor. Ook bemiddel je bij problematiek op het gebied van welzijn en zorg, én schakel je met maatschappelijke instanties bij zorgelijke situaties. Individuele klantvragen, die om een interdisciplinaire aanpak vragen, beantwoord je. En door terugkoppeling over de aanpak, voortgang en resultaten aan de melder, zorg je voor optimale klanttevredenheid.

Ook analyseer je gegevens, signaleer je knelpunten en formuleer je acties ten aanzien van individueel sociaal beheer. Vervolgens zorg je voor de uitvoering daarvan en lever je daarmee een bijdrage aan het volledige beheer op complex- en gebiedsniveau.

De wekker gaat 
Je bent lekker op tijd en begroet je collega’s op kantoor. Onderweg naar je bureau kom je Ans tegen, onze afdelingssecretaresse. Naast jullie weekendplannen bespreken jullie ook wat er vandaag voor jullie beiden op de agenda staat.

Onder het genot van een kop koffie heb je een meeting met je collega’s van Sociaal Beheer om te sparren over ingewikkelde overlastdossiers. Hoe kunnen we dit nu het beste aanpakken en wie/ welke instantie hebben we daarbij nodig? Ook komt een workshop van Aedes (onze brancheorganisatie) ter tafel over zorg en overlast. Wie gaat hier heen? Wat kunnen we hier halen en brengen?

Lunchtijd! Vandaag heb je tijdens de lunch een wandeldate met één van de collega’s uit het gebiedsteam. Jullie hebben tijd om bij te kletsen en hebben het samen ook nog over een bepaald buurtonderzoek, dat je graag wilt doen. Een onderzoek in een appartementencomplex om een overlastsituatie te kunnen doorgronden, zodat je de haalbaarheid van een zaak kunt inschatten.

Natuurlijk verloopt je dag niet zoals geheel gepland. Je krijgt een spoedtelefoontje, dat een situatie met een huurder uit de hand loopt. Jij gaat erheen om te kijken wat jij kunt doen om de situatie te (laten) de-escaleren. 

Extra leuk 

 • Een jaarcontract wat bij goed functioneren wordt omgezet in een vast dienstverband;
 • Een goed salaris, tussen de € 3.327 en € 4.098 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal H conform CAO Woondiensten);
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder;  
  1. Flexibel werken, zodat een privé/werkbalans goed in te richten is;  
  2. Veel mogelijkheden voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling; 
  3. Ruimte voor eigen initiatief;
  4. Vanzelfsprekend een laptop en telefoon van de zaak.
 • De mogelijkheid om je eigen arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen, bijvoorbeeld met extra vrije dagen, een fietsenplan of bedrijfsfitness;
 • Wij werken hybride, dat betekent dat je zowel thuis kan werken als op kantoor. Ons moderne kantoor beschikt over tal van comfortabele werk- en overlegplekken.

Zijn wij een match
Als medewerker bij de Alliantie draag je bij aan een maatschappelijk belang: betaalbare, goede huizen in fijne buurten, en huurders die tevreden wonen. Wij passen bij elkaar, wanneer je voor deze functie HBO werk- en denkniveau hebt. Werkervaring in een soortgelijke functie is een enorme pré.

Jij staat stevig in je schoenen, kunt de angel snel uit beladen situaties halen en weet makkelijk verbinding te leggen met mensen van verschillende achtergronden en niveaus. Je bent communicatief vaardig, wordt niet makkelijk uit het veld geslagen en werkt veel samen met interne en externe partners naar resultaten voor onze klanten.

Je bent er nog!
Leuk dat je interesse hebt. Solliciteer direct, we kijken uit naar jouw sollicitatie!

Wil je meer weten, neem tot 5 augustus contact op met Manon van der Veer, Manager Wonen, op 06-15885046. Vanaf 5 augustus kan je contact opnemen met Patrick Zuurbier, Manager Wonen, op 06-29349792.

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Jouw collega's

 • Ik voel me hier gewoon thuis
  'Bij deze ambitieuze organisatie zijn veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is behulpzaam, betrokken en bevlogen. Werken bij de Alliantie is als werken bij een familie!’

  Simone is doorgegroeid van teamleider Klantenservice naar manager Facilitaire Zaken.

  Simone

  manager Facilitaire Zaken
 • Geen dag hetzelfde 
  ‘Innovatieve oplossingen bedenken die een bijdrage leveren aan onze doelstellingen, dát maakt dit zo’n leuke baan! Als controller bij de Alliantie werk ik met cijfers en mensen, maar kan ik ook mijn ideeën kwijt: momenteel programmeer ik een robot die administratieve processen kan overnemen.’

   

  Sjoerd

  senior controller
 • Samenwerken en verbinden
  ‘Met gemeenten en instanties werken we samen aan de ontwikkeling en leefbaarheid van de stad. Verbinden en enthousiasmeren is wat deze baan zo leuk maakt!’

  Anne is doorgegroeid van manager afdeling Wonen naar directeur van Gooi en Vechtstreek.

  Anne

  directeur van regio Gooi en Vechtstreek
 • Talent wordt beloond
  ‘Er is veel ruimte voor eigen inbreng in het werk. Je kunt daardoor écht invloed hebben, en je talenten ontwikkelen.’

  Sandy

  teamleider VvE Diensten
 • Het sociale aspect spreekt mij aan
  ‘Mijn werk is zo leuk door de verantwoordelijkheid die ik krijg, gecombineerd met vrijheid om mijn werkzaamheden uit te voeren. En het sociale aspect: dagelijks zetten we ons in om iets te betekenen voor mensen die het minder breed hebben.’

   

  Sven

  projectmanager