Senior Data Scientist

}

Senior Data Scientist

Analytische kennisdeler met oog voor business, informatica en data.

 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy 30-6-2022
 • Icon/Basic/Euro/Grey
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy Hilversum
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy € 4.600 - € 6.391 bruto obv 36 uur
Start sollicitatie

Senior Data Scientist

Ieder mens wil prettig wonen en leven. De Alliantie helpt daarbij, met betaalbare en goede huizen in fijne buurten. We doen dit duurzaam, met als doel de aarde zo min mogelijk uit te putten. Wij zijn een diverse en inclusieve organisatie, die ruimte biedt aan en voor iedereen. Bij ons staat de huurder altijd voorop.

Bij deze mooie organisatie zoeken wij op ons hoofdkantoor in Hilversum een Senior Data Scientist voor 32-36 uur per week.

Als Senior Data Scientist ben je onderdeel van het Data Competentie Centrum (DCC), dat innovatie, technologie en data centraal stelt. Samen met dit team zorg jij voor een eenduidige, gestandaardiseerde procesgang voor het ter beschikking stellen van data en informatie. Met het team zorg jij voor nieuwe (voorspellende) inzichten op bijvoorbeeld het gebied van onderhoud of verhuiskansen.

Jouw werk
Als Senior Data Scientist ben je doortastend in het interpreteren van data. Je analyseert gegevens vanuit complexe databestanden, combineert gegevens met andere bronnen en vertaalt deze door naar waardevolle informatie voor de business. Je ontwikkelt modellen en visualiseert hiermee knelpunten of concrete kansen. Je overlegt met de business om nieuwe invalshoeken te bespreken en adviseert over mogelijke acties. Ook vind je het leuk om buiten de kaders te denken en bent innovatief in zowel de techniek, methodiek als het denken in kansen. Als senior collega ben jij het technische inhoudelijke aanspreekpunt voor onze collega’s. Jij wordt mede verantwoordelijk voor de professionele en persoonlijke ontwikkeling van het team.

De wekker gaat 
Jouw dag begint vandaag met een stand up. Het team van Data Scientisten praat elkaar bij waar ze staan in het werk en waar ze tegenaan lopen. Je helpt mee om knelpunten te identificeren en op te lossen.

Na de stand up ga je aan de slag met de stories waar je in deze sprint aan werkt. Je zorgt ervoor, dat je conform een proces werkt aan het ontwikkelen van algoritmes op het Azure platform. Tijdens het ontwikkelen van een algoritme stuit je op inconsistenties in de data. Jij gaat de uitdaging aan en brengt samen met de datasteward de datakwaliteit onder de aandacht in de business. Daarna ga je verder met het ontwikkelen van het algoritme en stem je de voorlopige resultaten met hen af

Aan het einde van de dag heb je nog contact met de Data Engineers van het DCC om de nog ontbrekende data toe te voegen aan het datalake.

Even binnen kijken
Jorgen Stigter, Manager DCC bij de Alliantie, vertelt:
“Het is een bijzonder interessante omgeving, ons DCC! Een ontwikkelende en vernieuwde afdeling waarin we data, techniek en innovatie centraal stellen om bij te dragen aan de maatschappelijke doelstellingen van de Alliantie. Innoveren en digitaliseren in een maatschappelijke context, hoe mooi is dat. Met een team van datastewards, datascientisten en BI specialisten stellen wij onze organisatie in staat om datagedreven te werken, zodat onze collega’s inzichten krijgen om onze huurders, nu en in de toekomst, nog beter van dienst te zijn. Ik vind het een voorrecht om via deze weg bij te dragen aan de belangrijkste levensbehoefte van mensen; het bieden van een passend (t)huis!”

Extra leuk 

 • Een jaarcontract met aansluitend vast dienstverband bij goed functioneren;  
 • Een goed salaris, tussen de € 4.466 en € 6.205 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal L conform CAO Woondiensten);  
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder;  
  1. Flexibel werken, zodat een privé/werkbalans goed in te richten is  
  2. Veel mogelijkheden voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling  
  3. Ruimte voor eigen initiatief 
  4. Vanzelfsprekend een laptop en telefoon van de zaak 
 • De mogelijkheid om je eigen arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen, bijvoorbeeld met extra vrije dagen, een fietsenplan of bedrijfsfitness;
 • Wanneer mogelijk (ook wij werken in de huidige situatie zoveel mogelijk thuis) een fijne werkplek. Ons moderne, lichte kantoor vlakbij Hilversum C.S. beschikt over tal van comfortabele werk- en overlegplekken.  

Zijn wij een match
Als medewerker bij de Alliantie draag je bij aan een maatschappelijk belang: betaalbare, goede huizen in fijne buurten, en huurders die tevreden wonen. 

Wij passen bij elkaar, wanneer je voor deze functie een afgeronde wo-opleiding meeneemt in de richting van bijvoorbeeld Informatica, Business Analytics of Artificial Intelligence. Je hebt kennis en ervaring op het gebied van Microsoft Azure (Azure Datafactory, Azure Synapse en Azure ML) en Python en hebt ervaring in machine learning projecten. Je begeeft je op het snijvlak van wiskunde, statistiek, business kennis en programmeren. Je hebt een open en constructieve houding gericht op het verbinden van data science en de business.

Je wordt blij van werken in een team, je vindt het leuk om te coachen en je kennis te delen,  hebt een gezonde dosis humor, bent resultaatgericht en ontwikkelen en samenwerken zit in jouw DNA. 

Bij gebleken geschiktheid plannen wij zo snel mogelijk gesprekken in.

Je bent er nog!
Leuk dat je interesse hebt. Solliciteer direct via de button en overtuig ons! Wil je meer weten, neem contact op met Jorgen Stigter, op telefoonnummer 06-15885095.

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Jouw collega's

 • Ik voel me hier gewoon thuis
  'Bij deze ambitieuze organisatie zijn veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is behulpzaam, betrokken en bevlogen. Werken bij de Alliantie is als werken bij een familie!’

  Simone is doorgegroeid van teamleider Klantenservice naar manager Facilitaire Zaken.

  Simone

  manager Facilitaire Zaken
 • Geen dag hetzelfde 
  ‘Innovatieve oplossingen bedenken die een bijdrage leveren aan onze doelstellingen, dát maakt dit zo’n leuke baan! Als controller bij de Alliantie werk ik met cijfers en mensen, maar kan ik ook mijn ideeën kwijt: momenteel programmeer ik een robot die administratieve processen kan overnemen.’

   

  Sjoerd

  senior controller
 • Samenwerken en verbinden
  ‘Met gemeenten en instanties werken we samen aan de ontwikkeling en leefbaarheid van de stad. Verbinden en enthousiasmeren is wat deze baan zo leuk maakt!’

  Anne is doorgegroeid van manager afdeling Wonen naar directeur van Gooi en Vechtstreek.

  Anne

  directeur van regio Gooi en Vechtstreek
 • Talent wordt beloond
  ‘Er is veel ruimte voor eigen inbreng in het werk. Je kunt daardoor écht invloed hebben, en je talenten ontwikkelen.’

  Sandy

  teamleider VvE Diensten
 • Het sociale aspect spreekt mij aan
  ‘Mijn werk is zo leuk door de verantwoordelijkheid die ik krijg, gecombineerd met vrijheid om mijn werkzaamheden uit te voeren. En het sociale aspect: dagelijks zetten we ons in om iets te betekenen voor mensen die het minder breed hebben.’

   

  Sven

  projectmanager