2-7-2024

Hé collega-to-be,

maak jij werk van de Alliantie?

In de rubriek #hetechtewerk vertellen jouw nieuwe collega’s in een korte elevator pitch waarom zij bij de Alliantie werken. Dit is de pitch van Adviseur Innovatie Sira.

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

Over Sira

Na haar traineeship Talent in Huis koos Sira 4 jaar geleden voor de Alliantie. Ze begon bij de afdeling Wonen in de regio Amersfoort. Al snel maakte ze de overstap naar digitalisering om vervolgens Adviseur Innovatie te worden. Dat doet ze nu 2 jaar. Sira is ook één van de grondleggers van Jong Alliantie.

Waar krijg jij energie van in je werk?

“Zonder twijfel de afwisseling binnen mijn functie. De ene keer schrijf ik een visiedocument voor een van onze focusthema’s. Denk aan het energiesysteem van de toekomst of circulair bouwen. En de andere keer heb ik contact met een bewoner, die een van onze innovatie in zijn of haar woning krijgt. De energiezuinige doucheplaat bijvoorbeeld.” 

Als jij de baas bent, wat zou je dan veranderen?

“Bij veel innovatieve pilots kiezen we ervoor om niet op te schalen. Dat doen we altijd met een goede reden. De lessen die we hieruit trekken, delen we vaak niet. Dat vind ik jammer. De faalfeestjes mogen ook best gevierd worden. Zo laten we zien dat we leren van onze fouten. 

Dit doet een Adviseur Innovatie

  1. Je werkt aan de tactische vertaling van onze innovatiestrategie. Dat doe je op de afdeling Vastgoedonderhoud in het team partnerships en innovatie.

  2. Je bent het aanspreekpunt voor start-ups, partners en iedereen die meer wil weten over onze innovatiestrategie.

  3. Je bent aanjager en projectleider van innovaties, waarbij de focus ligt op het opschalen van deze innovaties.

  4. Je inspireert collega’s op het gebied van innovaties. Bijvoorbeeld door innovatiedagen te organiseren.

Sira aan het bellen

Word jij onze nieuwe collega?