24-1-2024

Persoonlijk groeien op je werk

Interne jobhoppers over hun switch

Zelfontplooiing, werken aan jezelf of persoonlijke groei. Het maakt niet uit hoe je het noemt, maar bij de Alliantie kan het. Wie zich wil ontwikkelen, kan bij ons veel kanten op. Of je nu meer verantwoordelijkheid wil, het intern liever hogerop zoekt of een zijstap wil nemen: het kan allemaal. In deze blog vertellen 2 interne jobhoppers over hun switch.

De switch van Nils: van Jurist naar DMO’er

“Ik voelde de drang om mezelf te verbreden. Daarom stapte ik over van Bedrijfsjurist op het hoofdkantoor in Hilversum naar Directieadviseur Maatschappelijke Opgave (DMO) in Amsterdam. In deze rol kan ik me concreter bezighouden met onze maatschappelijke doelen. Denk maar aan de samenwerkingsafspraken die we met gemeenten en huurders maken. Iedere dag opnieuw zetten we ons in om met elkaar onder meer het woningtekort aan te pakken en onze woningen te verduurzamen. Samen met andere Amsterdamse woningcorporaties zorgen we dat er voor alle groepen een plek is én blijft in onze hoofdstad.

Deze switch was voor iemand met mijn kennis en ervaring misschien niet direct vanzelfsprekend, maar dat vind ik zo mooi aan de Alliantie. Hier krijg je de kans om je te ontwikkelen en door te groeien.”  

De switch van Leonie: van Secretaresse tot Medewerker Wonen Nieuwbouw

“Als secretaresse kon ik veel betekenen voor mijn manager, maakte verbindingen met andere afdelingen en was vooral aan het regelen. Ik leerde het bedrijf ontzettend goed kennen. Ook omdat ik hielp bij de organisatie van Ramen Open, ons jaarlijks terugkerende event. Daar kreeg ik veel energie van. Maar ik miste het contact met de huurder. Ik wilde meer kunnen betekenen voor onze huurders. Dát was voor mij de drive om de overstap te maken naar Medewerker Wonen Nieuwbouw. Ik hou me nu bezig met het verhuren van woningen. Dus ik maak mensen écht blij en dat maakt mij weer blij!”