19-6-2024

Minder CO2 doe je mee? 

5 acties om onze voetafdruk te verkleinen

Bij de bouw van onze woningen zetten we vol in op minder CO2-verbruik. En ook binnen onze eigen organisatie werken we hard aan een kleinere voetafdruk. Van een elektrisch wagenpark tot het verminderen van ons papierverbruik. Dit zijn 5 voorbeelden van onze bijdrage aan een groener milieu.

Voorbeeld 1 | Elektrisch wagenpark

Stiller, schoner en klimaatbewust rijden: daarom is het wagenpark van de Alliantie bijna volledig elektrisch. We hebben 125 elektrische auto’s. Bij ons kantoor in Amsterdam staan nog 5 benzine wagens. Als we daar ook kunnen laden, stappen we volledig over op elektrisch.

Thermobeker de Alliantie

Voorbeeld 2 | de Alliantie thermobeker

Koffie of thee? Breng je eigen beker mee! Begin dit jaar kregen al onze collega’s hun eigen, gepersonaliseerde thermobeker. En dat was hard nodig, want alleen al in het eerste kwartaal van 2023 verbruikten wij 62.000 papieren wegwerkbekers.

Balie met kunstbloemen

Voorbeeld 3 | Kunstbloemen

Bloemen op kantoor zorgen voor een warme en prettige sfeer. Maar iedere week een vers boeket op de balie vinden wij niet duurzaam. Daarom stapten we over op kunstbloemen. Net zo gezellig, maar beter voor ons en vooral voor het milieu.

Papier besparen

Voorbeeld 4 | Papier(loos)

Voor de productie van papier zijn elk jaar miljoenen bomen nodig. Dat versnelt de ontbossing van de aarde enorm. Daarbij stoot de papierindustrie veel CO2 uit. Minder CO2 doe je mee betekent dus ook minder papier. Dat is gelukt! In 5 jaar tijd gebruikten wij 80% minder papier.

Zonnepanelen

Voorbeeld 5 | Zonnepanelen

Op ons hoofdkantoor in Hilversum liggen 163 zonnepanelen. Op het regiokantoor in Amersfoort liggen zelfs nog meer: 168 om precies te zijn. Deze zonnepanelen waren in 2023 goed voor een opbrengst van ruim 86.000 kW/h. Om je een idee te geven: 1 computer verbruikt per jaar 832 kW/h.