3-1-2024

Hé collega-to-be,

maak jij werk van de Alliantie?

In de rubriek #hetechtewerk vertellen jouw nieuwe collega’s in een korte elevator pitch waarom zij bij de Alliantie werken. Dit is de pitch van Coördinator Woonomgeving Melvin.

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

Over Melvin

Melvin begon 2 jaar geleden bij de Alliantie als Complexbeheerder in de regio Almere. Al snel stroomde hij door naar de functie van Coördinator Woonomgeving (voorheen de functie Beheerder Wonen). Hij haalt veel voldoening uit zijn werk. Zelfs als Melvin de loterij wint, blijft hij dit werk doen.

Hoe draag jij je steentje bij aan ‘voor iedereen een passend thuis’?

“Door veel te praten met bewoners. Zo hoor ik wat er goed gaat, maar ook wat er beter kan. Dan kun je denken aan overlast in de buurt, vuil op straat of de wens voor een gezamenlijke tuin. Ik ben heel oplossingsgericht en help graag. Zo draag ik bij aan fijne en veilige buurten.”

Op een schaal van 1 tot 10: hoe blij ben je met jouw werk?

“Ik geef mijn werk een hele dikke voldoende: een 8,5. Ik doe het iedere dag met veel plezier, maar loop af en toe ook tegen dingen aan die ik minder leuk vind. De bureaucratie waar we soms mee te maken hebben bijvoorbeeld. We werken veel samen met andere partijen. Al die partijen hebben een eigen belang en dat levert een complex speelveld op.”

Dit doet een Coördinator Woonomgeving

  1. Je bent verantwoordelijk dat alles goed functioneert in een gebouw, zodat bewoners er fijn kunnen wonen.
  2. Samen met collega’s zorg je ervoor dat gebouwen en de directe omgeving schoon, heel en veilig zijn.
  3. Je bent de verbinder tussen collega’s en externe samenwerkingspartners.
  4. Je bent op de hoogte van alles wat er speelt in en rond een gebouw en zorgt dat het gebiedsteam van alles op de hoogte is.
  5. Je weet wat de wijk nodig heeft. Je hebt bijvoorbeeld de regie over  leefbaarheidsprojecten in de wijk.
Melvin in gesprek met een bewoner

Word jij onze nieuwe collega?