20-12-2023

Hé collega-to-be,

maak jij werk van de Alliantie?

In de rubriek #hetechtewerk vertellen jouw nieuwe collega’s in een korte elevator pitch waarom zij bij de Alliantie werken. Dit is de pitch van Asset Analist Adina

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

Over Adina

Adina begon 3 jaar geleden als Asset Analist bij de Alliantie. Een functie die ze nog altijd met heel veel plezier vervuld. Samen met haar man en zoontje woont ze in Almere.

Werken bij de Alliantie is leuk, omdat…

“Je voor 4 hele verschillende regio’s werkt. De funderingsproblematiek in Amsterdam speelt bijvoorbeeld helemaal niet in de regio’s Amersfoort en Gooi- en Vechtstreek. In Amsterdam kunnen we putten uit data van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC). Dankzij de vele data die zij vergaren, zijn onze analyses in deze metropoolregio nog doeltreffender.”

Wat is de grootste uitdaging in je werk?

“We werken met veel verschillende systemen. Al die systemen hebben hun eigen ‘waarheid’. Zelfs het antwoord op een makkelijke vraag als ‘hoeveel woningen hebben we in ons bezit’ kan verschillend uitpakken. Door die verscheidenheid aan systemen is het écht een uitdaging om data in perspectief te plaatsen. En om de ‘single version of the truth’ in kaart te brengen.”

Dit doet een Asset Analist

  1. Je maakt Power BI-rapportages met interne en externe data.
  2. Je maakt analyses voor verschillende afdelingen. Van Vastgoedsturing tot Strategie & Beleid.
  3. Met behulp van data beantwoord je ad hoc vragen van collega’s en externe partijen.
  4. Je bent continu bezig met data optimalisatie.
  5. Je bent sparringpartner voor de gehele organisatie als het gaat om data en Power BI.
Adina aan het pingpongen

Word jij onze nieuwe collega?