5-7-2023

Gamechangers

5 innovaties voor een duurzaam verschil

Sneller, slimmer en duurzaam bouwen kan alleen als we innoveren. Daar is onze Innovatiehub dan ook continu mee bezig. Zo kunnen we nu én in de toekomst fijne, betaalbare en duurzame woningen bieden. Dit zijn 5 innovaties waarmee we een duurzaam verschil maken.  

Innovatie 1 | Slimme blauw-groene daken 

Om wateroverlast in de stad na een heftige plensbui te voorkomen is meer groen nodig. Daarom leggen we slimme blauw-groene daken aan. Win-win, want deze daken houden woningen in de zomer ook nog eens op een duurzame manier koel.  

Flatmate sanura

Innovatie 2 | Flatmate: een douche wtw

Een Flatmate gebruikt het warme water dat normaal in het doucheputje verdwijnt om het koude douchewater op te warmen. Zo bespaar je energie. De Flatmate recycled geen water: je doucht dus gewoon met schoon water.   

Uiteigenbodem

Innovatie 3 | Verwarmen zonder gas 

UitEigenBodem verwarmt woningen met aardwarmte. Oftewel warmte uit eigen bodem. We onderzoeken of dit een duurzame manier kan zijn om de energielasten van onze huurders laag te houden.  

Slimme batterij

Innovatie 4 | Slimme batterij 

Dag en nacht gebruikmaken van groene energie kan met een slimme batterij. Zo’n batterij slaat opgewekte zonne-energie op en levert deze energie aan woningen als de zon niet schijnt. Zo heb je niet continu het elektriciteitsnetwerk nodig.  

Xylino

Innovatie 5 | Modulair bouwen met hout 

Met speciale modulaire houten modules kunnen we een appartementengebouw ontwikkelen met 90% minder CO2-uitstoot. En dankzij innovaties zijn deze woning praktisch net zo stevig, brandveilig, isolerend en geluidsdicht als woningen van beton.