Bedrijfsjurist Vastgoed

}

Bedrijfsjurist Vastgoed

Oplossingsgericht juridisch talent met affiniteit voor vastgoed.

 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy 24-1-2022
 • Icon/Basic/Euro/Grey 32 - 36 uur per week
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy Hilversum
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy € 4.141 - € 5.597 bruto obv 36 uur
Start sollicitatie

Bedrijfsjurist Vastgoed

Ieder mens wil prettig wonen en leven. De Alliantie helpt daarbij, met betaalbare en goede huizen in fijne buurten. We doen dit duurzaam, met als doel de aarde zo min mogelijk uit te putten. Wij zijn een diverse en inclusieve organisatie, die ruimte biedt aan en voor iedereen. Bij ons staat de huurder altijd voorop.

Bij deze mooie organisatie zoeken wij op ons hoofdkantoor in Hilversum een

Bedrijfsjurist Vastgoed voor 32 – 36 uur per week.

Jouw werk
Jij bent die juridische alleskunner die wil meedenken en van afwisseling houdt. Je vindt het interessant om een rol te vervullen in het gehele proces van vastgoedontwikkeling en vindt het leuk om te werken bij een corporatie die veel nieuwbouwprojecten ontwikkelt. Je adviseert directie, management en medewerkers van zowel de Stichting als onze verbindingen over complexe (juridische) vraagstukken. Bij voorkeur denk je mee aan ‘de voorkant’ van een vraagstuk, zodat juridische problemen worden voorkomen. En als laatste, je gaat werken in een team met 4 andere Bedrijfsjuristen.

De wekker gaat
Voor vandaag heb je een paar uur op kantoor ingepland voor ontmoetingen. Na het weekend te hebben doorgesproken bij de koffiecorner betreed je de werkruimte van de collega’s van Ontwikkeling, waar je beschikbaar bent om te sparren met de aanwezige Ontwikkelmanagers en Projectmanagers. Om 11.00 uur heb je het wekelijkse teamoverleg met jouw collega-Bedrijfsjuristen. Altijd prettig om even te kunnen overleggen en de klokken gelijk te zetten.

De ochtend is omgevlogen. Het teamoverleg wordt zoals altijd opgevolgd met de gezamenlijke lunch in het prettige bedrijfsrestaurant. Even tijd voor een gesprek over iets anders dan werk. Omdat het mooi weer is besluit je de bespreking van 13.00 uur te combineren met een wandeling op de hei vlakbij kantoor. Daarna ga je terug naar huis, zodat je je kind op kan halen van school. Tenslotte had hij toch die spannende presentatie vandaag en de contractonderhandeling om 16.00 uur gebeurt toch via Teams.

Je bent vandaag niet echt toegekomen aan bureauwerk. Gelukkig heb je morgen een dag thuiswerken gepland en de halve dag gereserveerd om in alle concentratie te kunnen werken.

Extra leuk 

 • Een jaarcontract met aansluitend vast dienstverband bij goed functioneren; 
 • Een mooie baan bij een organisatie met een groot maatschappelijk belang;
 • Een goed salaris, tussen de € 4.141 en € 5.597 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal K conform CAO Woondiensten);  
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder;  
  1. Flexibel werken, zodat een privé/werkbalans goed in te richten is  
  2. Veel mogelijkheden voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling  
  3. Ruimte voor eigen initiatief 
  4. Vanzelfsprekend een laptop en telefoon van de zaak 
 • De mogelijkheid om je eigen arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen, bijvoorbeeld met extra vrije dagen, een fietsenplan of bedrijfsfitness;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Wij werken hybride, dat betekent dat je zowel thuis kan werken als op kantoor. Ons moderne, lichte kantoor vlakbij Hilversum C.S. beschikt over tal van lichte en comfortabele werk- en overlegplekken.

Jouw verantwoordelijkheden
Je belangrijkste account (+/- 3 dagen) is de Alliantie Ontwikkeling BV. Deze BV verzorgt de ontwikkeling en realisatie van nieuwbouw- en renovatieprojecten voor zowel stichting de Alliantie als andere (markt)partijen.

Als Bedrijfsjurist Vastgoed ben je betrokken bij het hele proces van vastgoedontwikkeling, vanaf de aankoop van de grond tot en met de oplevering van de woningen. Zo denk je mee in overeenkomsten met gemeenten, aannemingsovereenkomsten, turn key overeenkomsten en overeenkomsten betreffende warmtelevering, maar ook behandel je oplevergeschillen en aansprakelijkstellingen. Daarnaast word je betrokken bij governancevraagstukken van de BV.

Voor ongeveer 1,5 dag werk je voor een of meerdere bedrijfsonderdelen van Stichting de Alliantie. Je bent onderdeel van het team dat Woningwetvraagstukken behandelt. Ook denk je mee over de thema’s duurzaamheid en energielevering. Je houdt de voor je vakgebied belangrijkste ontwikkelingen bij, hebt regelmatig overleg met je collega Bedrijfsjuristen en coördineert de inzet van externe juridische adviseurs.

Over de functie zegt collega bedrijfsjurist Karlijn: “Ik ben betrokken bij veel verschillende juridische vraagstukken, ik ontmoet daardoor veel verschillende collega’s en stakeholders en heb veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Dat maakt elke werkdag anders!”

Zijn wij een match
Als medewerker bij de Alliantie draag je bij aan een maatschappelijk belang: betaalbare, goede huizen in fijne buurten, en huurders die tevreden wonen.

Wij passen bij elkaar, wanneer je voor deze functie een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht meeneemt en over ruime kennis van en ervaring met privaatrechtelijk bouwrecht beschikt. Je bent goed thuis in het algemeen verbintenissenrecht en het goederenrecht, waaronder in ieder geval het aansprakelijkheidsrecht. Ook heb je affiniteit met enkele andere vastgoed gerelateerde rechtsgebieden, zoals: huurrecht, koop van onroerende zaken, VVE-recht. Kennis van de Woningwet, aanbestedingsrecht en energierecht is een pré.

Je hebt een oplossingsgerichte en flexibele instelling. Bent gedreven, zelfstandig en proactief. Daarnaast heb je een sterke persoonlijkheid, bent verantwoordelijk en betrokken.

Bij gebleken geschiktheid plannen wij zo snel mogelijk gesprekken in.

Je bent er nog!
Leuk dat je interesse hebt. Solliciteer direct via de button en overtuig ons!
Wil je meer weten, neem contact op met Nils Hartmans, Bedrijfsjurist en waarnemend Manager Juridische Zaken op telefoonnummer 06-12670465.

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Jouw collega's

 • Ik voel me hier gewoon thuis
  'Bij deze ambitieuze organisatie zijn veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is behulpzaam, betrokken en bevlogen. Werken bij de Alliantie is als werken bij een familie!’

  Simone is doorgegroeid van teamleider Klantenservice naar manager Facilitaire Zaken.

  Simone

  manager Facilitaire Zaken
 • Geen dag hetzelfde 
  ‘Innovatieve oplossingen bedenken die een bijdrage leveren aan onze doelstellingen, dát maakt dit zo’n leuke baan! Als controller bij de Alliantie werk ik met cijfers en mensen, maar kan ik ook mijn ideeën kwijt: momenteel programmeer ik een robot die administratieve processen kan overnemen.’

   

  Sjoerd

  senior controller
 • Samenwerken en verbinden
  ‘Met gemeenten en instanties werken we samen aan de ontwikkeling en leefbaarheid van de stad. Verbinden en enthousiasmeren is wat deze baan zo leuk maakt!’

  Anne is doorgegroeid van manager afdeling Wonen naar directeur van Gooi en Vechtstreek.

  Anne

  directeur van regio Gooi en Vechtstreek
 • Talent wordt beloond
  ‘Er is veel ruimte voor eigen inbreng in het werk. Je kunt daardoor écht invloed hebben, en je talenten ontwikkelen.’

  Sandy

  teamleider VvE Diensten
 • Het sociale aspect spreekt mij aan
  ‘Mijn werk is zo leuk door de verantwoordelijkheid die ik krijg, gecombineerd met vrijheid om mijn werkzaamheden uit te voeren. En het sociale aspect: dagelijks zetten we ons in om iets te betekenen voor mensen die het minder breed hebben.’

   

  Sven

  projectmanager