Twee HBO / WO stageplekken (stage)

}

Twee HBO / WO stageplekken (stage)

Kom stage lopen bij de Alliantie!

 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy 22-7-2021
 • Icon/Basic/Euro/Grey 32 - 36 uur per week
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy Amersfoort
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy Gepaste vergoeding
Start sollicitatie

Twee HBO / WO stageplekken (stage)

Ieder mens wil prettig wonen en leven. De Alliantie helpt daarbij, met betaalbare en goede huizen in fijne buurten. We doen dit duurzaam, met als doel de aarde zo min mogelijk uit te putten. Bij ons staat de huurder altijd voorop!

Bij deze innovatieve organisatie zoeken wij voor onze regio Amersfoort twee Stagair(e)s (per september 2021).

Over ons
Als woningcorporatie verhuren wij meer dan 50.000 woningen. Ongeveer 90% van ons woningaanbod is sociale huur, bestemd voor huurders met een bescheiden inkomen. Ook kwetsbare groepen in onze samenleving helpen we aan een huis. Wij willen mensen een thuis bieden, een duurzame plek die bijdraagt aan fijn wonen en leven. Nu én in de toekomst!

Jouw stage-omgeving
De Alliantie bestaat uit verschillende regiobedrijven: Amersfoort, Gooi- & Vechtstreek en Amsterdam & Almere. Daarnaast zijn er twee aparte centrale bedrijfsonderdelen, die zich bezighouden met nieuwbouw en vastgoedonderhoud. Afhankelijk van je studie ga je bij ons aan de slag in de regio, of werk je op een regio-overstijgende plek.
Je standplaats is Amersfoort, maar wij werken super flexibel: als je een keer zin hebt om in Hilversum, Amsterdam of gewoon thuis te werken, plan je dat gewoon voor jezelf in!

Mogelijke opdrachten en stagewerkzaamheden
Binnen het regiokantoor Amersfoort en de gehele Alliantie zijn er verschillende uitdagende stage-onderwerpen en -werkzaamheden, waar jij je als stagiair mee bezig kan houden. Kijk gelijk wat goed bij jou past:

 • Data-analyse en dashboards
  Datagedreven werken en informatie gebruiken om bij te sturen, ook bij ons wordt dit steeds belangrijker. Er valt nog veel te winnen in het vertalen van data naar informatie, hier kan je je mooi in vastbijten! Aan de ene kant is er een informatiebehoefte bij de verschillende teams binnen de regio; aan de andere kant moet deze data en informatie dan wél beschikbaar zijn. Denk aan informatie over woningleegstand, of over ontwikkelingen binnen een regio. De uitdaging: vraag en aanbod bij elkaar brengen door datavergaring en -analyse.
 • Klanttevredenheid
  Tevreden huurders zijn voor ons belangrijk. Feedback is daarvoor essentieel: hoe kunnen we leren en verbeteren door wat onze huurders ons teruggeven? Zijn er verschillen in klanttevredenheid tussen de regio’s? Welke trends zijn er zichtbaar? De uitdaging: klantgericht werken toepassen in onze processen.
 • Procesbeheersing en risicomanagement
  We werken aan het professionaliseren van onze bedrijfsprocessen. Om dat te kunnen doen,  moet er inzicht zijn in processen en risico’s. Hierbij is het actief managen van de risico’s door de afdelingen zelf het uitgangspunt en wordt de link naar de theorie over risicomanagement en/of AO/IC gelegd. De uitdaging: het verder professionaliseren van risicomanagement en daarmee het verbeteren van processen, om ons bedrijf nog beter neer te zetten.

Naast de stage-onderwerpen kan je ook (deels) meelopen met algemene business control werkzaamheden. Hier houd je je bezig met het analyseren van KPI-scores, ontwikkelingen binnen de woningvoorraad en financiële analyses en ontwikkelingen. Ook bij de afdeling Wonen kan je meelopen. Hier leer je van alles  over het verhuren en beheren van woningen.

Waar start je mee?
We bekijken samen met jou welke stage het beste aansluit bij jouw interesse en studie, in combinatie met de behoefte vanuit de Alliantie. Er is uitgebreid de kans om de organisatie en de sector te leren kennen. We zijn benieuwd naar de ideeën en indrukken die je opdoet binnen onze organisatie. Naast dat je van ons kan leren, leren we ook graag van jou! We hebben plek voor twee stagiairs. Naast de begeleiding van en samenwerking met de collega’s heb je zo ook een mede-stagiair om mee op te trekken en ervaringen uit te wisselen.

Profiel stagiair

 • HBO- of WO-opleidingsniveau
 • Minimaal in het 3e opleidingsjaar van de studie
 • Minimaal 24 uur per week beschikbaar
 • We denken aan een studie in de richting van Bedrijfskunde/Wiskunde/Economie/Communicatie, maar met de juiste motivatie en analytische vaardigheden is een andere studie ook mogelijk.

Leuk om te weten! Wat bieden we jou?
Natuurlijk een hele leuke en leerzame stageplek! Daarnaast krijg je een stagevergoeding van 325 Euro bruto o.b.v. een 36-urige week. Werk je minder, dan wordt deze vergoeding naar rato verrekend.

Uiteraard krijg je een laptop en telefoon van de zaak om deze opdracht tot een mooi resultaat te brengen. Je kan thuis werken combineren met het werken op ons regiokantoor in Amersfoort (5 minuten fietsen van C.S.) of in mindere mate op ons hoofdkantoor in Hilversum (loopafstand van C.S.). Als je op kantoor werkt, dan vergoeden we (jouw reiskosten o.b.v. onze CAO - mits je geen OV-jaarkaart hebt.

Is dit jouw droomopdracht?
Hartstikke leuk! Stuur bij jouw sollicitatie een motivatie mee en laat daarin alvast weten welke studie/opleiding je volgt.
Heb je vragen, neem dan contact op met Bart Snijders, Business Controller regio Amersfoort, via 06-10916851 of bsnijders@de-alliantie.nl

Jouw collega's

 • Ik voel me hier gewoon thuis
  'Bij deze ambitieuze organisatie zijn veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is behulpzaam, betrokken en bevlogen. Werken bij de Alliantie is als werken bij een familie!’

  Simone is doorgegroeid van teamleider Klantenservice naar manager Facilitaire Zaken.

  Simone

  manager Facilitaire Zaken
 • Geen dag hetzelfde 
  ‘Innovatieve oplossingen bedenken die een bijdrage leveren aan onze doelstellingen, dát maakt dit zo’n leuke baan! Als controller bij de Alliantie werk ik met cijfers en mensen, maar kan ik ook mijn ideeën kwijt: momenteel programmeer ik een robot die administratieve processen kan overnemen.’

   

  Sjoerd

  senior controller
 • Samenwerken en verbinden
  ‘Met gemeenten en instanties werken we samen aan de ontwikkeling en leefbaarheid van de stad. Verbinden en enthousiasmeren is wat deze baan zo leuk maakt!’

  Anne is doorgegroeid van manager afdeling Wonen naar directeur van Gooi en Vechtstreek.

  Anne

  directeur van regio Gooi en Vechtstreek
 • Talent wordt beloond
  ‘Er is veel ruimte voor eigen inbreng in het werk. Je kunt daardoor écht invloed hebben, en je talenten ontwikkelen.’

  Sandy

  teamleider VvE Diensten
 • Het sociale aspect spreekt mij aan
  ‘Mijn werk is zo leuk door de verantwoordelijkheid die ik krijg, gecombineerd met vrijheid om mijn werkzaamheden uit te voeren. En het sociale aspect: dagelijks zetten we ons in om iets te betekenen voor mensen die het minder breed hebben.’

   

  Sven

  projectmanager