Senior Inkoper Bouw

}

Senior Inkoper Bouw

Betrokken, inspirerende inkoper met strategisch inzicht.

 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy 7-5-2021
 • Icon/Basic/Euro/Grey 36 uur per week
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy Hilversum
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy € 4.050 - € 5.474 bruto obv 36 uur
Start sollicitatie

Senior Inkoper Bouw

Ieder mens wil prettig wonen en leven. De Alliantie helpt daarbij, met betaalbare en goede huizen in fijne buurten. We doen dit duurzaam, met als doel de aarde zo min mogelijk uit te putten. Bij ons staat de huurder altijd voorop!

Bij deze mooie organisatie zoeken wij op ons hoofdkantoor in Hilversum een 

Senior Inkoper Bouw voor 36 uur per week. 

Jouw werk  
Jij start elke dag fluitend op, want in deze functie werk je mee aan de verdere professionalisering van de afdeling Inkoop. De afdeling Inkoop is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de inkoopfunctie binnen de Alliantie en het faciliteren van de bedrijfsonderdelen om contract- en leveranciersmanagement vorm te geven. Vanuit hier wordt de tactische inkoop voor de bedrijfsonderdelen, regiefunctie voor het contract- en leveranciersmanagement, én het contractbeheer vormgegeven. De afdeling heeft een centrale positie binnen de organisatie en is gepositioneerd onder de bestuurder Financiën en Bedrijfsvoering. In de dagelijkse praktijk werkt de afdeling dicht op de bedrijfsonderdelen die ze ondersteunen.
Je bent verantwoordelijk voor de inkoop van de Alliantie Ontwikkeling B.V. en Vastgoedonderhoud. De Alliantie Ontwikkeling B.V. realiseert ca. 1500 woningen op jaarbasis. Voor hen zal jouw rol voornamelijk liggen bij het borgen van de kwaliteit van inkoop, het strategisch meedenken en als een extra paar “ogen” in het proces. Je adviseert deze bedrijfsonderdelen over strategische ontwikkelingen op het gebied van inkoop en inspireert hen met nieuwe samenwerkingsverbanden en contractvormen. Je onderhoudt functioneel contact met de contractmanagers in de organisatie, ondersteunt hen bij het ontwikkelen van het contractmanagement door bijv. het aanbieden van passende opleidingen en je geeft vorm aan het leveranciersmanagement.
Het team Inkoop bestaat uit een Manager Inkoop, twee Senior Inkopers, twee Inkopers en een Contractbeheerder. 

Wat ga je doen
Je bent verantwoordelijk voor de bouwgerelateerde inkoop, en bent mede-aanjager van het goed functioneren van het contractmanagement in de organisatie:

 • Je stelt inkoopbeleid op, implementeert en evalueert deze;
 • Je sluit raam- en eenmalige overeenkomsten af met leveranciers;
 • Je bent actief betrokken bij de marktoriëntatie in de strategiefase en begeleidt/coördineert aanbestedingen;
 • Je adviseert jouw bedrijfsonderdelen over strategische ontwikkelingen op het gebied van inkoop;
 • Je zet pilots op met nieuwe samenwerkingsverbanden en contractvormen;
 • Je organiseert marktdagen en netwerkbijeenkomsten voor het team en de bedrijfsonderdelen.

Extra leuk 

 • Een jaarcontract met aansluitend vast dienstverband bij goed functioneren;  
 • Een goed salaris, tussen de € 4.050 en € 5.474 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal K conform CAO Woondiensten);  
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder;  
  1. Flexibel werken, zodat een privé/werkbalans goed in te richten is;  
  2. Veel mogelijkheden voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling;  
  3. Ruimte voor eigen initiatief; 
  4. Vanzelfsprekend een laptop en telefoon van de zaak. 
 • De mogelijkheid om je eigen arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen, bijvoorbeeld met extra vrije dagen, een fietsenplan of bedrijfsfitness;  
 • Wanneer mogelijk (ook wij werken in de huidige situatie zoveel mogelijk thuis) een fijne werkplek. Ons moderne, lichte kantoor vlakbij Hilversum C.S. beschikt over tal van lichten en comfortabele werk- en overlegplekken. 

Zijn wij een match 
Als medewerker bij de Alliantie draag je bij aan een maatschappelijk belang: betaalbare, goede huizen in fijne buurten, en huurders die tevreden wonen.    

Wij passen bij elkaar, als je voor deze functie een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau meeneemt, bij voorkeur aangevuld met NEVI 2 en tenminste 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt gevoel voor de sector van sociale huisvesting. Je begrijpt de business van de interne organisatie en kan de beoogde meerwaarde van een leveranciersmarkt of samenwerkingsvorm bepalen. Je hebt zeer goede kennis van inkoopprocedures en kan deze op een juiste en efficiënte wijze toe te passen.
Bovenal ben je in staat om anderen te enthousiasmeren en beschik je over coachend leiderschap. Je bent een netwerker en gericht op samenwerken. Je weet mensen te motiveren en aan je te binden.

Bij gebleken geschiktheid plannen wij zo snel mogelijk gesprekken in. 

Je bent er nog! 
Leuk dat je interesse hebt.  Stuur bij jouw sollicitatie een CV en motivatie mee! 
Wil je meer weten, neem contact op met Kees Tamminga, Manager Inkoop, via ktamminga@de-alliantie.nl of op 06 - 15 88 51 42.

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. 
Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.  

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Jouw collega's

 • Ik voel me hier gewoon thuis
  'Bij deze ambitieuze organisatie zijn veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is behulpzaam, betrokken en bevlogen. Werken bij de Alliantie is als werken bij een familie!’

  Simone is doorgegroeid van teamleider Klantenservice naar manager Facilitaire Zaken.

  Simone

  manager Facilitaire Zaken
 • Geen dag hetzelfde 
  ‘Innovatieve oplossingen bedenken die een bijdrage leveren aan onze doelstellingen, dát maakt dit zo’n leuke baan! Als controller bij de Alliantie werk ik met cijfers en mensen, maar kan ik ook mijn ideeën kwijt: momenteel programmeer ik een robot die administratieve processen kan overnemen.’

   

  Sjoerd

  senior controller
 • Samenwerken en verbinden
  ‘Met gemeenten en instanties werken we samen aan de ontwikkeling en leefbaarheid van de stad. Verbinden en enthousiasmeren is wat deze baan zo leuk maakt!’

  Anne is doorgegroeid van manager afdeling Wonen naar directeur van Gooi en Vechtstreek.

  Anne

  directeur van regio Gooi en Vechtstreek
 • Talent wordt beloond
  ‘Er is veel ruimte voor eigen inbreng in het werk. Je kunt daardoor écht invloed hebben, en je talenten ontwikkelen.’

  Sandy

  teamleider VvE Diensten
 • Het sociale aspect spreekt mij aan
  ‘Mijn werk is zo leuk door de verantwoordelijkheid die ik krijg, gecombineerd met vrijheid om mijn werkzaamheden uit te voeren. En het sociale aspect: dagelijks zetten we ons in om iets te betekenen voor mensen die het minder breed hebben.’

   

  Sven

  projectmanager