Product Owner(s)

}

Product Owner(s)

Motiverende spil die dol is op verandering.

 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy 19-3-2021
 • Icon/Basic/Euro/Grey 32 - 36 uur per week
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy Hilversum
 • Icon/Basic/Euro/Grey Copy € 4.050 - € 5.474 bruto obv 36 uur
Start sollicitatie

Product Owner(s)

Ieder mens wil prettig wonen en leven. De Alliantie helpt daarbij, met betaalbare en goede huizen in fijne buurten. We doen dit duurzaam, met als doel de aarde zo min mogelijk uit te putten. Bij ons staat de huurder altijd voorop!

Bij deze mooie organisatie zoeken wij op ons hoofdkantoor in Hilversum twee

Product Owners
  voor 32 - 36 uur per week.

Jouw werk
Jouw hart gaat sneller kloppen van waarde toevoegen met jouw ontwikkel of DevOps team! Je werkt continu aan het vergroten en verbeteren van onze digitale dienstverlening én het verhogen van tevredenheid voor onze huurders, collega’s en partners.

Wij zijn begonnen aan de digitale transformatie van onze organisatie. Digitalisering en data gaan een grotere rol spelen, we richten een nieuw applicatielandschap in om onze klanten, medewerkers en partners beter te faciliteren. Het doel: onze dienstverlening toekomstbestendig maken én het werk sneller, effectiever en eenvoudiger inrichten. Als Product Owner ben jij de spil die zorgt dat onze producten daar klaar voor zijn. Het continue op de hoogte houden en aanhaken van het jouw stakeholders is cruciaal voor jouw succes.

Je vervult de rol van Product Owner in verschillende programma’s en projecten en voor de doorontwikkeling van onze producten. Je vervult een bepalende rol voor de organisatie- en IT-verbeterteams in de implementatie van de klantreizen. Je hebt samen met jouw business owner(s) een duidelijke product visie, begrijpt de behoefte van gebruikers en kan dat goed uitleggen. Je prioriteert de backlog, schrijft mee aan user stories, initieert strory mapping, zorgt dat processen goed lopen en dat de organisatie aangehaakt blijft. Je bewaakt samen met de scrum master de capaciteit, het mandaat en de afstemming van het team met deskundigen, kerngebruikers en uiteraard de huurders. Je werkt vanuit een agile gedachtengoed en je stemt je backlog en KPI’s voor het proces af met business owner(s) en jouw collega’s Product Owners.

Als Product Owner val je hiërarchisch onder de Programmamanager, functioneel heb je veel contact met de Business Owner(s).

De wekker gaat
Jouw dag begint in de (digitale)vergaderruimte, waar je een stand-up hebt met jouw team ontwikkelaars. Je geeft toelichting op de user stories waar het team aan werkt en beantwoord eventuele vragen van het team. Daarna trek je je terug in een stilteruimte om de nieuwe initiatieven en wensen voor jouw customer journeys te behandelen.

Tijdens de lunch doe je de laptop dicht en haal je buiten een frisse neus. Je geniet van de wandeling, je boterham en de omgeving. Zo kan je er de hele middag weer tegenaan.
Lekker opgefrist en weer vol energie start je een overleg met de Busines Owners op, zodat je weet wat de veranderagenda is. Je hebt een pro-actieve, verbindende houding en weet dat iedereen mee moet bewegen met de veranderingen. Jullie sparren over manieren waarop de verschillende lijnmanagers meegenomen kunnen worden in de transitie, door kennis te delen en duidelijk te maken wat ze te wachten staat.

Later heb je een stakeholdermeeting waarin je luistert naar hun behoeftes voor de prioritering van implementaties. Je neemt het mee naar je ontwikkel of DevOps team om nog meer waarde toe te kunnen voegen aan de digitale transformatie.

Het einde van de dag had je eigenlijk gereserveerd voor het uitwerken van de prioriteiten, maar er komt een vraag vanuit het DT: het bestuur wil meer weten over de vastgestelde klantreizen. Dit vind jij niet vervelend, want het informeren en motiveren van anderen in de organisatie is superbelangrijk voor de implementatie van veranderingen. Na een enthousiast gesprek is het tijd om af te sluiten, vol energie om morgen weer in de actie te gaan!

Zijn wij een match  
Als medewerker bij de Alliantie draag je bij aan een maatschappelijk belang: betaalbare, goede huizen in fijne buurten, en huurders die tevreden wonen. Wij passen bij elkaar als je beschikt over een afgeronde HBO/WO-opleiding, én werkervaring en opleiding meeneemt op het gebied van SAFe/agile/scrum/DevOps. Bij voorkeur heb je kennis van de domeinen van een woningcorporatie en ervaring als Product Owner.

Vanuit jouw stevige persoonlijkheid ben je bovendien omgevings- en organisatiebewust, en in staat mensen te motiveren en te verbinden ten tijde van een transitie. Je hebt een sterk analytisch en creatief vermogen, een goed gevoel voor bedrijfsvoering en je kan agile werken uitdragen.

Bij gebleken geschiktheid plannen wij zo spoedig mogelijk gesprekken in.

Extra leuk 

 • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband;
 • Een goed salaris, tussen de € 4050  en € 5474 bruto per maand op basis van 36 uur; 
 • De mogelijkheid om je eigen arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen, bijvoorbeeld met extra vrije dagen, een fietsenplan of bedrijfsfitness;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder; 
  1. Flexibel werken, zodat een privé/werkbalans goed in te richten is; 
  2. Veel mogelijkheden voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling; 
  3. Ruimte voor eigen initiatief;
  4. Vanzelfsprekend: een laptop en telefoon van de zaak
 • Wanneer mogelijk (ook wij werken in de huidige situatie zoveel mogelijk thuis) een fijne werkplek. Ons moderne, lichte kantoor vlakbij Hilversum C.S. beschikt over tal van lichte en comfortabele werk- en overlegplekken.

Je bent er nog
Leuk dat je interesse hebt.  Solliciteer direct via de button en overtuig ons. Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Jacqueline Tan (IT Manager) via 06-24920884 of met Luuk Niels (Programmamanager NAH) via 06-15885037.

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure.  
Een assessment kan onderdeel van de selectie zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Jouw collega's

 • Ik voel me hier gewoon thuis
  'Bij deze ambitieuze organisatie zijn veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is behulpzaam, betrokken en bevlogen. Werken bij de Alliantie is als werken bij een familie!’

  Simone is doorgegroeid van teamleider Klantenservice naar manager Facilitaire Zaken.

  Simone

  manager Facilitaire Zaken
 • Geen dag hetzelfde 
  ‘Innovatieve oplossingen bedenken die een bijdrage leveren aan onze doelstellingen, dát maakt dit zo’n leuke baan! Als controller bij de Alliantie werk ik met cijfers en mensen, maar kan ik ook mijn ideeën kwijt: momenteel programmeer ik een robot die administratieve processen kan overnemen.’

   

  Sjoerd

  senior controller
 • Samenwerken en verbinden
  ‘Met gemeenten en instanties werken we samen aan de ontwikkeling en leefbaarheid van de stad. Verbinden en enthousiasmeren is wat deze baan zo leuk maakt!’

  Anne is doorgegroeid van manager afdeling Wonen naar directeur van Gooi en Vechtstreek.

  Anne

  directeur van regio Gooi en Vechtstreek
 • Talent wordt beloond
  ‘Er is veel ruimte voor eigen inbreng in het werk. Je kunt daardoor écht invloed hebben, en je talenten ontwikkelen.’

  Sandy

  teamleider VvE Diensten
 • Het sociale aspect spreekt mij aan
  ‘Mijn werk is zo leuk door de verantwoordelijkheid die ik krijg, gecombineerd met vrijheid om mijn werkzaamheden uit te voeren. En het sociale aspect: dagelijks zetten we ons in om iets te betekenen voor mensen die het minder breed hebben.’

   

  Sven

  projectmanager