Door corona werken we anders. Onze balies zijn gesloten. Je kan een reparatie zelf online aanvragen. De wachttijden zijn langer, we vragen daarvoor je begrip. Regel je woonzaken gemakkelijk in Mijn Alliantie of neem contact op via chat of telefoon.
Vacature overzicht

Senior Inkoper

Senior Inkoper

Betrokken, inspirerende inkoper met strategisch inzicht.

Icon/Basic/Euro/Grey Copy 6-12-2020
Icon/Basic/Euro/Grey Copy Hilversum
Icon/Basic/Euro/Grey 36 uur per week
Icon/Basic/Euro/Grey Copy € 4.050 - € 5.474 bruto obv 36 uur

Senior Inkoper

Ieder mens wil prettig wonen en leven. De Alliantie helpt daarbij, met betaalbare en goede huizen in fijne buurten. We doen dit duurzaam, zonder de aarde en haar natuurlijke bronnen uit te putten. Bij ons staat de huurder altijd voorop! 

Bij deze mooie organisatie zoeken wij op ons hoofdkantoor in Hilversum een

Senior Inkoper voor 36 uur per week.

Jouw werk  
Jij start elke dag fluitend op, want in deze functie werk je mee aan de verdere professionalisering van de afdeling Inkoop. De afdeling Inkoop is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de inkoopfunctie binnen de Alliantie en het faciliteren van de bedrijfsonderdelen om contract- en leveranciersmanagement vorm te geven. Vanuit hier wordt de tactische inkoop voor de bedrijfsonderdelen, regiefunctie voor het contract- en leveranciersmanagement, én het contractbeheer vormgegeven. De afdeling Inkoop heeft een centrale positie binnen de organisatie en is gepositioneerd onder de bestuurder Financiën en Bedrijfsvoering. In de dagelijkse praktijk werkt de afdeling dicht op de bedrijfsonderdelen die ze ondersteunen.

Je bent verantwoordelijk voor de inkoop van de regio’s en het bedrijfsonderdeel bedrijfsvoering. Je adviseert je bedrijfsonderdelen over strategische ontwikkelingen op het gebied van inkoop en inspireert hen met nieuwe samenwerkingsverbanden en contractvormen.  Tevens help je mee vorm te geven aan de rol van CLM regisseur. Je onderhoudt functioneel contact met de contractmanagers in de organisatie, ondersteunt hen bij het ontwikkelen van het contractmanagement door bv het aanbieden van passende opleidingen en geef je vorm aan het leveranciersmanagement.

Het team Inkoop bestaat uit een manager inkoop, twee senior inkopers, twee inkopers en een contractbeheerder. 

Wat ga je doen

 • Je bent verantwoordelijk voor de inkoop: stelt inkoopbeleid op, implementeert en zorgt voor de evaluatie;
 • Je zorgt dat er overeenkomsten worden afgesloten met leveranciers. Dit kunnen zowel raamovereenkomsten als eenmalige overeenkomsten zijn;
 • Je bent actief betrokken bij de marktoriëntatie in de strategiefase en begeleidt/coördineert aanbestedingen;
 • Je adviseert jouw bedrijfsonderdelen over strategische ontwikkelingen op het gebied van inkoop en zet pilots op met nieuwe samenwerkingsverbanden en contractvormen;
 • Je organiseert marktdagen en netwerkbijeenkomsten voor het team en diverse collega’s van de bedrijfsonderdelen;
 • Je bent mede aanjager van het goed functioneren van het contractmanagement in de organisatie;
 • Je adviseert de business over CLM-competentieprofielen en monitort de kwaliteit hiervan en ondersteunt de contractmanager in de wijze waarop zij invulling geven aan CLM.

 Extra leuk 

 • Een jaarcontract met aansluitend vast dienstverband bij goed functioneren;  
 • Een goed salaris, tussen de € 4.050 en € 5.474 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal K conform CAO Woondiensten);  
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder;  
  Flexibel werken, zodat een privé/werkbalans goed in te richten is;  
  Veel mogelijkheden voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling;  
  Ruimte voor eigen initiatief; 
  Vanzelfsprekend een laptop en telefoon van de zaak.
 • Wanneer mogelijk (ook wij werken in de huidige situatie zoveel mogelijk thuis) een fijne werkplek. Ons moderne, lichte kantoor vlakbij Hilversum C.S., heeft een koffiebar, bedrijfsrestaurant en tal van werk- en overlegplekken.

Zijn wij een match 
Als medewerker bij de Alliantie draag je bij aan een maatschappelijk belang: betaalbare, goede huizen in fijne buurten, en huurders die tevreden wonen.  
Wij passen bij elkaar. wanneer je voor deze functie een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, bij voorkeur aangevuld met NEVI 2, én tenminste 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie meeneemt.
Je hebt gevoel voor de sector van sociale huisvesting. Je bent in staat om de business van de interne organisatie te begrijpen en de beoogde meerwaarde van een leveranciersmarkt of samenwerkingsvorm te bepalen. Je hebt zeer goede kennis van inkoopprocedures en deze op een juiste en efficiënte wijze toe te passen. Bovenal ben je in staat om anderen te enthousiasmeren en beschik je over coachend leiderschap. Je bent een netwerker en gericht op samenwerken. Je weet mensen te motiveren en aan je te binden.

Bij gebleken geschiktheid plannen wij zo snel mogelijk gesprekken in.

Je bent er nog! 
Leuk dat je interesse hebt. Solliciteer direct via de button en overtuig ons! Wil je meer weten, neem contact op met Kees Tamminga, Manager Inkoop, op telefoonnummer 06-15885142.

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure.
Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Jouw collega's

 • Ik voel me hier gewoon thuis
  ‘Werken bij de Alliantie is als werken bij een familie! Bij deze ambitieuze organisatie is er veel tijd en aandacht voor elkaar. Iedereen is even behulpzaam, betrokken en bevlogen. Bovendien zijn er veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.’

  Simone is doorgegroeid naar de functie van facility manager.

  Simone

  Facility manager
 • Geen dag hetzelfde 
  ‘Innovatieve oplossingen bedenken die een bijdrage leveren aan onze doelstellingen, dát maakt dit zo’n leuke baan! Als controller bij de Alliantie werk ik met cijfers en mensen, maar kan ik ook mijn ideeën kwijt: momenteel programmeer ik een robot die administratieve processen kan overnemen.’

   

  Sjoerd

  senior controller
 • Samenwerken en verbinden
  Als Manager Wonen stuur ik onze professionals aan in de wijken van onze hoofdstad. Met gemeenten en instanties werken we samen aan de ontwikkeling en leefbaarheid van de stad. Verbinden en enthousiasmeren is wat deze baan zo leuk maakt!’

  Anne is doorgegroeid naar Directeur Gooi & Vecht binnen de Alliantie.

  Anne Oosterbaan

  Manager Wonen
 • Talent wordt beloond
  ‘Er is veel ruimte voor eigen inbreng in het werk. Je kunt daardoor écht invloed hebben, en je talenten ontwikkelen.’

  Sandy Bosmans

  Teamleider VvE Beheer
 • Het sociale aspect spreekt mij aan
  ‘Het leuke van mijn werk is de verantwoordelijkheid die ik krijg, gecombineerd met vrijheid om mijn werkzaamheden uit te voeren. En het sociale aspect: dagelijks zetten we ons in om iets te betekenen voor mensen die het minder breed hebben.’

   

  Sven

  projectmanager

3 vacatures

Senior Inkoper

Als motiverende, enthousiaste Senior Inkoper draag je bij aan de ontwikkeling van ons inkoopbeleid. Hier krijg jij energie van! Ook het coördineren van aanbestedingen is aan jou besteed, evenals het adviseren van de bedrijfsonderdelen en het vormgeven van CLM in de organisatie. Nieuwsgierig? Lees verder!
Icon/Basic/Euro/Grey Copy 6-12-2020
Icon/Basic/Euro/Grey Copy Hilversum
Icon/Basic/Euro/Grey 36 uur per week
Icon/Basic/Euro/Grey Copy € 4.050 - € 5.474 bruto obv 36 uur
Bekijk vacature

BI Consultant

Onze organisatie zit midden in een digitaliseringsbeweging. Als consultant binnen de BI-afdeling help je de organisatie gerichter te kunnen sturen. Je zet data in om processen te verbeteren, én vindt het leuk medewerkers te leren hoe ze rapporten kunnen gebruiken voor hun werk. Gaat jouw hart sneller kloppen van hoogwaardige data? Lees verder!
Icon/Basic/Euro/Grey Copy 20-12-2020
Icon/Basic/Euro/Grey Copy Hilversum
Icon/Basic/Euro/Grey 36 uur per week
Icon/Basic/Euro/Grey Copy € 3.445 - € 4.531 bruto obv 36 uur
Bekijk vacature

Inkoper

Jij start enthousiast je dag, want jij loopt warm voor het vormgeven van deze veelzijdige functie! Als inkoper draag je bij aan de inkoopstrategie van de Alliantie, én adviseer je jouw bedrijfsonderdelen over de inkoopstrategie. Je kan goed doorvragen en bent een kei in het opbouwen van relaties. Zie jij jezelf in deze rol? Lees snel verder! 
Icon/Basic/Euro/Grey Copy 28-12-2020
Icon/Basic/Euro/Grey Copy Hilversum
Icon/Basic/Euro/Grey 24 - 36 uur per week
Icon/Basic/Euro/Grey Copy € 3.680 - € 4.971 bruto obv 36 uur
Bekijk vacature