Door corona werken we anders. Onze balies zijn gesloten. Je kan een reparatie zelf online aanvragen. Regel je woonzaken gemakkelijk in Mijn Alliantie of neem contact op via chat of telefoon.
Vacature overzicht

Assetanalist 2x

Assetanalist 2x

Analytische team player met hart voor vastgoed, die hoofd- en bijzaken weet te onderscheiden.

Icon/Basic/Euro/Grey Copy 3-8-2020
Icon/Basic/Euro/Grey Copy A'foort/A'dam
Icon/Basic/Euro/Grey 36 uur per week
Icon/Basic/Euro/Grey Copy € 3.680 - € 4.971 bruto obv 36 uur

Assetanalist 2x

Ieder mens wil prettig wonen en leven. De Alliantie helpt daarbij, met betaalbare en goede huizen in fijne buurten. We doen dit duurzaam, zonder de aarde en haar natuurlijke bronnen uit te putten. Bij ons staat de huurder altijd voorop! 

Bij deze mooie organisatie zoeken wij op ons hoofdkantoor in Hilversum een 

Assetanalist voor 36 uur per week. (Het gaat om twee vacatures)

Jouw werk
Jij staat als assetanalist elke dag fluitend op om aan het werk te gaan, omdat jij het waanzinnig mooie uitdaging vindt, om dé informatie aan te leveren om tot goede vastgoedbeslissingen te komen. In deze functie werk je nauw samen met de afdeling Strategie & Beleid en de Assetmanagers in de regio, met wie je mede vormgeeft aan de koers van de Alliantie. De informatie die je levert, zorgt ervoor dat de Alliantie beter kan sturen op de exploitatie van het bestaande bezit. Daarnaast geeft de informatie richting aan investeringsbeslissingen en het investeringsprogramma. Als assetanalist richt je je op het ondersteunen van het assetmanagement in de regio’s en vastgoedadvies bij de afdeling Strategie & Beleid. Hiërarchisch val je onder de Manager Vastgoed.

Het gaat om een nieuwe functie! Je vindt het interessant om samen met jouw collega Assetanalist na te denken op wat voor manier en in welke vorm de Assetanalist de grootste bijdrage kan leveren aan de vragen die er liggen.

De wekker gaat
Jij bent van betekenis! In jouw baan combineer je passie voor vastgoed en analyse, met zingeving: elke dag draag je bij aan geschikte woonruimte voor iedereen. Nog leuker: je vervult een nieuwe functie, die je deels zelf mag vormgeven!
Vandaag begin je met een homemade espresso. Door corona werken we gedeeltelijk thuis, wat prima werkt met behulp van de nodige digitale hulpmiddelen. Je eerste afspraak van de dag is met Manager Vastgoed. Samen gaan jullie door de uitdagingen en vragen die er liggen. Belangrijk om scherp te hebben, want hiermee ga je komende tijd aan de slag!
Je houdt van analyseren, maar ziet ook de meerwaarde van een sparringpartner. Je besteedt eerst aandacht aan analyse en beoordeling van complexdata: kostenontwikkeling, klachtenpatronen, leegstand, doelgroep. Je zorgt voor inzicht in het gerealiseerde rendement (maatschappelijk, financieel-economisch, vastgoed technisch) van en tussen complexen en de ontwikkeling hierin, zodanig dat op complexniveau verantwoorde besluiten kunnen worden genomen. Daarna heb je een Teams-meeting met de andere Assetanalist om ervaringen en best practices uit te wisselen. Jullie opgave is vergelijkbaar: je onderzoekt en analyseert verbanden tussen diverse data die verschillende portefeuillebepalende thema’s omvatten zoals strategie, wonen, doelgroepen, technische kwaliteit, etc.. Je ontwikkelt de complex-prestatie-analyse verder door, zodat inzicht wordt verkregen in de ontwikkeling van de verschillende ken- en stuurgetallen van de complexstrategie. Hier wordt jij blij van: data en analyses die leiden tot concrete acties!

Er zit maar zoveel uur in een dag en die zijn al bijna voorbij. Je sluit je macbook, in de wetenschap dat er meer actiepunten “to do lijst” staan, zoals:
Portefeuilleanalyse

 • Je onderzoekt, beoordeelt en analyseert de ontwikkeling van het rendement (maatschappelijk, financieel onderhoudskosten etc. van en tussen de verschillende deelportefeuilles (binnen en over regio’s) en verklaart mogelijke verschillen;
 • Je adviseert op basis van verkregen inzichten in het rendement van en tussen de deelportefeuilles over de te maken keuzes in de portefeuillestrategie.

Analyse, kwartaalrapportages en data

 • Je zorgt voor de beschikbaarheid en analyse van diverse rapportages zodanig dat inzicht wordt verkregen in de mate waarin de portefeuillestrategie en prestatieafspraken worden gerealiseerd;
 • Je ontwikkelt ken- en stuurgetallen om het maatschappelijk rendement van de (deel)portefeuilles in kaart te brengen;
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van dataverbetering vastgoedsturing;
 • Je levert een bijdrage aan verdere digitalisering van vastgoedsturing en implementatie van software. 

Waardering

 • Je onderzoekt en analyseert concept- en definitieve waarderingen en ondersteunt Assetmanager bij verklaren verschillen.

Even binnen kijken

Extra leuk 

 • Een jaarcontract met aansluitend vast dienstverband bij goed functioneren;  
 • Een goed salaris, tussen de € 3.680 en € 4.971 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal J conform CAO Woondiensten);  
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder;  
  Flexibel werken, zodat een privé/werkbalans goed in te richten is;  
  Veel mogelijkheden voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling; 
  Ruimte voor eigen initiatief; 
  Vanzelfsprekend een laptop en telefoon van de zaak. 
 • Een fijne flexibele werkplek: ons moderne, lichte kantoorpand vlakbij Hilversum C.S., met koffiebar, bedrijfsrestaurant en tal van werk- en overlegplekken. 
 • Collegiale sfeer en elke eerste donderdag van de maand de Donderdagmiddagborrel.  

Zijn wij een match 
Als medewerker bij de Alliantie draag je bij aan een maatschappelijk belang: betaalbare, goede huizen in fijne buurten, en huurders die tevreden wonen. 
Wij passen bij elkaar, als je voor deze functie een academische opleiding hebt afgerond en goede kennis hebt van de vastgoedmarkt. Daarnaast heb je gevoel voor data, ben je analytisch sterk en kun je hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Goed kunnen samenwerking zit in jouw natuur!

Bij gebleken geschiktheid plannen wij zo snel mogelijk gesprekken in. 

Je bent er nog! 
Leuk dat je interesse hebt. Stuur bij jouw sollicitatie een CV en motivatie mee! Wil je meer weten, neem contact op met Annelinda van Dijck, Manager Vastgoed, op telefoonnummer 06-57711181 of  Egbert Dekker, Manager Vastgoed, op telefoonnummer 06-15054602.

Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.
Een pre-employment screening is onderdeel van de procedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Jouw collega's

 • Ik voel me hier gewoon thuis
  ‘Werken bij de Alliantie is als werken bij een familie! Bij deze ambitieuze organisatie is er veel tijd en aandacht voor elkaar. Iedereen is even behulpzaam, betrokken en bevlogen. Bovendien zijn er veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.’

  Simone is doorgegroeid naar de functie van facility manager.

  Simone

  Facility manager
 • Geen dag hetzelfde 
  ‘Innovatieve oplossingen bedenken die een bijdrage leveren aan onze doelstellingen, dát maakt dit zo’n leuke baan! Als controller bij de Alliantie werk ik met cijfers en mensen, maar kan ik ook mijn ideeën kwijt: momenteel programmeer ik een robot die administratieve processen kan overnemen.’

   

  Sjoerd

  senior controller
 • Samenwerken en verbinden
  Als Manager Wonen stuur ik onze professionals aan in de wijken van onze hoofdstad. Met gemeenten en instanties werken we samen aan de ontwikkeling en leefbaarheid van de stad. Verbinden en enthousiasmeren is wat deze baan zo leuk maakt!’

  Anne is doorgegroeid naar Directeur Gooi & Vecht binnen de Alliantie.

  Anne Oosterbaan

  Manager Wonen
 • Talent wordt beloond
  ‘Er is veel ruimte voor eigen inbreng in het werk. Je kunt daardoor écht invloed hebben, en je talenten ontwikkelen.’

  Sandy Bosmans

  senior medewerker klantenservice
 • Het sociale aspect spreekt mij aan
  ‘Het leuke van mijn werk is de verantwoordelijkheid die ik krijg, gecombineerd met vrijheid om mijn werkzaamheden uit te voeren. En het sociale aspect: dagelijks zetten we ons in om iets te betekenen voor mensen die het minder breed hebben.’

   

  Sven

  projectmanager