Verkoop

Krijg ik als huurder van de Alliantie voorrang of korting bij het kopen van een woning?

Bent u huurder van de Alliantie, dan heeft u voordelen bij het kopen van een woning. Sinds januari 2009 is de nieuwe ‘Voorrangs- en kortingsregeling’ van kracht. Met deze regeling profiteert u van korting en/of voorrang bij aankoop van een woning.

Uw huidige huurwoning kopen
U ontvangt een aanbieding van de Alliantie als u uw huidige huurwoning kunt kopen. U kunt zelf kiezen of u dat doet. Wilt u dit niet, dan verandert er niets en blijft u gewoon huren.

Bestaande huurder bij de Alliantie koopt met voorrang
Als huurder van de Alliantie kunt u in aanmerking komen voor voorrang bij het kopen van een (andere) koopwoning van de Alliantie. U krijgt voorrang als u huurder van de Alliantie bent en een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd heeft voor een zelfstandige woning.

Hoe werkt de voorrang?
Huurders van de Alliantie die te maken hebben met sloop- of renovatieprojecten, hebben voorrang. Daarna komen huurders met de langste woonduur in aanmerking. Als huurder van de Alliantie heeft u voorrang in het hele werkgebied van de Alliantie. Dat betekent dat u voorrang krijgt bij de aankoop van een Alliantie koopwoning in Amsterdam, Almere, Amersfoort en in 't Gooi.

Mocht u vragen hebben over uw voorrang en korting, neem dan gerust contact op met de makelaar die vermeld staat bij de te koop staande woning.