Hou het gezond & veilig in huis

Ventileren: gezonder en voordeliger
De energieprijzen zijn een stuk hoger geworden. Dat betekent dat we meer betalen aan energie. We zien dat mensen steeds meer doen om minder energie te verbruiken. Wat hartstikke goed is! Maar af en toe zien we ook dat mensen hun ventilatieroosters dichtplakken. Zo hopen ze geld te besparen op energie. Een slecht idee! Ventileren is juist goed! Die roosters zitten er niet voor niets.

De Brandweer waarschuwt: 
"Ventileren is niet alleen goed voor je gezondheid. Het zorgt ook voor schonere lucht en schone lucht wordt makkelijker warm. Ventilatieroosters dichtplakken is ook bovendien gevaarlijk. Want als er koolmonoxide vrijkomt in je woning, ben je kansloos".

Veiligheid voorop!
Nu we het over veiligheid hebben. Hoe staat het met de vluchtroutes van het gebouw waar jij woont? Zijn portieken vrij of staan er fietsen, vuilniszakken of andere spullen? Bij brand komt rook vrij, waardoor je bijna niets kunt zien. Je hebt vaak maar een paar minuten om jezelf in veiligheid te brengen. Om snel en veilig te kunnen vluchten is het daarom erg belangrijk dat de vluchtroute altijd vrij is. 

Ventileren: goed voor je portemonnee

Het afplakken van ventilatieroosters is dus niet zo'n goed idee. Het kan gevaarlijk zijn. Ventileren is belangrijk! Het brengt schone lucht in huis. Dat is beter voor je gezondheid en zelfs voor je portemonnee. Want schonere en drogere lucht warmt sneller op dan vochtige lucht. Je hoeft dus minder hard te stoken. En dat is een stuk voordeliger! 
Woon veilig én bewust: ventileer je woning.