Maak buiten zomerproof met de tips van Ron

Groen is gezond! In een tuin met tegels blijft het lang warm en kan het regenwater lastig de grond in zakken. Groen is belangrijk, zodat water weg kan zakken in de grond, en putten de afwatering in de buurt aankunnen. En het zorgt voor aangename temperaturen. Ook jij kan helpen: maak je tuin of balkon groener en gezonder. Aan de slag met tips van Ron!

In 3 stappen tegels eruit en groen erin  

Stap 1: Wrik tien 30 x 30 tegels of vijf 60 x 60 tegels los met een schep en maak er een plantenborder van. Van de tegels maak je een mooie border. 

Stap 2: Haal 20 cm wit zand uit de grond en vul het gat op met tuinaarde. Je hebt ongeveer 3 tot 4 zakken van 20 liter aarde nodig.  

Stap 3: Zet plantjes in je nieuwe border. Per vierkante meter heb je ongeveer 8 planten nodig. Draag bij aan het milieu en de natuur, en geniet van bloemen en planten! 

4 tips voor een vrolijk balkon

Tip 1: Zorg dat je de roosters van je balkon schoonhoudt zodat het goed gaat met de afwatering.  

Maak je roosters op je balkon schoon

Tip 2: Ruim je balkon op en maak het schoon. Veeg je balkonvloer, verwijder losse blaadjes en takjes en lap de ramen en deuren van je balkon. Nu ben je klaar om je balkon op te leuken. 

Tip 3: Plaats of hang bloemen of plantjes op je balkon. Heb je een klein balkon? Ook dan zijn er hele leuke en slimme oplossingen. Maak bijvoorbeeld zelf een mini moestuintje

Tip 4: Maak het af met vrolijke kleurtjes voor een zomers gezicht. Vervang oude of kapotte bloempotten voor een paar kleurrijke potten. Bij de kringloopwinkel vind je ze al voor een paar euro. Kies voor een leuk zitkussen of vrolijk je balkon op met een buitenkleed, tuinposter, kaarsjes en lampjes.