Huurovereenkomst

Huurovereenkomst

De video hieronder is een samenvatting van de algemene huurvoorwaarden van de Alliantie. Wat kunt u van ons verwachten en wat verwachten wij van u?

Watch the summary of our general conditions.

U gaat een huurcontract tekenen of heeft al een huurcontract getekend met de Alliantie. Een huurovereenkomst bepaalt dat u tegen betaling gebruik maakt van een van onze woningen. Deze overeenkomst is de officiƫle versie van de afspraken tussen u en de Alliantie. U hebt zowel rechten als plichten. Deze staan volledig beschreven in de algemene huurvoorwaarden. In de huurovereenkomst kunt u lezen welke algemene huurvoorwaarden voor u gelden:

De belangrijkste voorwaarden zijn hieronder samengevat.

U betaalt de huur vooruit
U betaalt huur vanaf het moment dat de huurovereenkomst ingaat. De huur dient altijd voor de eerste van de maand binnen te zijn bij de Alliantie. Meer informatie over dit onderwerp vindt u bij Betalingswijze.

De huur is als volgt opgebouwd:

  • Netto huur: de huur die u uitsluitend betaalt voor de woning, ook wel kale huur genoemd;
  • Bruto huur: de netto huur plus de servicekosten (kosten voor water, stroom, gemeenschappelijke ruimtes e.d.);
  • Rekenhuur: het gedeelte van de huur dat in aanmerking komt voor huurtoeslag (Netto huur + een deel van de servicekosten);
  • Servicekosten: zijn onder meer onderhoud, stookkosten, schoonmaken.

U laat uw huis in oorspronkelijke staat achter
Op het moment dat u in een woning gaat wonen, doet een woonadviseur van de Alliantie een derde opname. Als u verhuist, moet de woning weer aan die beschrijving voldoen. Enkele veranderingen aan uw woning zijn toegestaan. De opleveringsstaat wordt door u en de Alliantie ondertekend en aan uw huurovereenkomst toegevoegd.

U moet uw woning zelf bewonen
U mag uw woning niet leeg laten staan of verhuren aan iemand anders (onderhuur). Onder bepaalde voorwaarden is huisbewaring wel toegestaan.

U bent zelf verantwoordelijk voor de binnenkant van uw woning
De Alliantie is verantwoordelijk voor het onderhoud aan de buitenkant van uw woning en u voor het onderhoud binnen. De Alliantie heeft het glas van alle buitenramen verzekerd, en de buitenkant van de gebouwen (opstalverzekering). U bent zelf verantwoordelijk voor uw inboedel (al uw eigen spullen). Wij raden u aan een inboedelverzekering af te sluiten en een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid.

U bent verantwoordelijk voor uw huis
U mag uw huis niet gebruiken voor activiteiten die strafbaar zijn. Het kweken van hennep (wiet) in een woonhuis is verboden en bovendien gevaarlijk voor u en voor uw buren.

Voorwaarden zonnepanelen
De Alliantie levert zonnepanelen aan haar huurders. Naast de huurovereenkomst voor het huren van een woning zijn er ook afspraken gemaakt over het gebruik van de zonnepanelen. Bekijk deze voorwaarden.