Krachtige buurten
8-4-2024

Pioniers gezocht 

voor houtbouw woningen in Oosterwold 

Kreekvelden in Oosterwold

Goed nieuws voor mensen die hun huidige woning te klein vinden of een tuin willen. Ze krijgen voorrang op een eengezinswoning in Oosterwold in Almere. Hier komen 102 houtbouw eengezinswoningen in de vrije sector huur. Oosterwold heeft een duurzaam en landelijk karakter. Daarom zoeken we pioniers die willen meebouwen aan een buurtschap. 

Voorrang voor pioniers  

Deze super duurzame woningen zijn geschikt voor iedereen die graag in de natuur wil wonen en betrokken wil zijn bij de woonomgeving. Huurders van een sociale huurwoning krijgen voorrang op andere geïnteresseerden. Dus kleine huishoudens, starters, doorstromers en senioren kunnen zich aanmelden. 

De Kreekvelden 

De Kreekvelden in Oosterwold is een duurzame buurt omringd door natuur. Het totale project bestaat uit 349 woningen: 102 vrije sectorwoningen van de Alliantie, 212 koopwoningen van Koopmans en 35 sociale huurwoningen van GoedeStede. Bijzonder is dat de vrije sector huurwoningen van de Alliantie allemaal van hout zijn. De overige woningen zijn van traditionele betonbouw.

Duurzaam wonen 

Alle woningen zijn volledig elektrisch en krijgen zonnepanelen. Het energielabel van de woningen is A+++.

 

Buurtschap

De woningen zijn onderdeel van een groter geheel, een buurtschap. Het hele project ligt op een soort landgoed dat de komende maanden verder vorm krijgt. Er is ruimte voor een gemeenschappelijke moestuin en er komt een buurtkamer.

Binnenkort opgeleverd

De eerste 56 woningen zijn al na de zomer beschikbaar. En eind van het jaar volgen er nog eens 46 woningen. 

Meer weten

Meer informatie over het project staat op de projectpagina.

Innovatie

Sneller, slimmer en duurzaam bouwen is alleen mogelijk door te innoveren en digitaliseren. Dat doet de Alliantie volop, want alleen dan is het mogelijk om onze 55.000 woningen in 2050 energieneutraal te krijgen én om meer woningen te creëren. We kunnen dit niet alleen. Daarom werken we samen met start-ups en andere partijen. We nodigen partners uit om mee te doen en bieden een proeftuin om prototypes (door) te ontwikkelen.