Bouw
Nieuwe sociale huurwoningen Hof van Duurzaamheid in Amersfoort

Nieuws | 04-04-2023 | Leestijd 2 min.

 

40 nieuwe sociale huurwoningen Hof van Duurzaamheid

Langs de Laan van Duurzaamheid in Amersfoort zijn 40 nieuwe sociale huurappartementen gebouwd, genaamd Hof van Duurzaamheid.

 

Hof van Duurzaamheid

Het appartementengebouw bestaat uit 4 verdiepingen met 35 3-kamerappartementen met balkon. Op de 4e verdieping zijn 4-kamerappartementen met een dakterras van maar liefst 33 m2 groot. Het gebouw heeft een lift en ligt aan de rand van de wijk Nieuwland, dichtbij het winkelcentrum en uitvalswegen, maar ook gunstig ten opzichte van het Amersfoortse stadscentrum.

 

Doorstroming

De 3-kamerappartementen zijn zeer geschikt voor mensen die een sociale huurwoning achterlaten. Deze mensen die dus een bestaande (sociale huur) eengezinswoning achterlaten kunnen in aanmerking komen voor de Van Groot naar Beter-regeling. Deze moet vooraf bij de eigen corporatie worden aangevraagd. In het kort houdt de regeling in dat Amersfoorters die van een grote, sociale huurwoning naar een kleinere, beter passende woning verhuizen, voorrang krijgen op andere huurders. Bovendien kun je hiervoor een verhuispremie krijgen van € 750. Je kunt ook in aanmerking komen voor woonlastengewenning. De woningen met het grote balkon op de bovenste verdieping zijn interessant voor grotere huishoudens.

 

Beschikbaarheid

Alliantie-directeur Joan van der Burgt: ‘Het is mooi dat we met deze 40 sociale huurappartementen een bijdrage aan de Amersfoortse woningmarkt kunnen leveren. Dat we dat met deze unieke duurzame woningen kunnen doen is natuurlijk helemaal fantastisch. Hof van Duurzaamheid wordt een geweldige plek om te wonen.’

 

Reageren op woningen

Mensen kunnen vanaf 4 april reageren op de advertentie voor dit project op de website WoningNet Eemvallei. Het is vereist dat iemand ingeschreven staat. Reageren kan een week lang tot de reactietermijn sluit.