Energietransitie

We investeren volop in het energiezuiniger maken van onze woningen. Hiermee dragen we bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en we bezorgen de huurder een comfortabele en betaalbare woning.

Drie bronnen van CO2 uitstoot

We onderscheiden drie bronnen van CO2-uitstoot door energieverbruik: de bouwfase, de gebruiksfase en onze eigen organisatie. Er wordt niet alleen energie verbruikt tijdens het bouwen, renoveren of slopen van woningen. Maar bijvoorbeeld ook door apparaten die gebruikt worden, brandstof voor vervoer, energiegebruik in de woningen en in onze eigen kantoren. We werken er hard aan om op alle gebieden de CO2-uitstoot te verminderen.

Werkzaamheden dak Vuurtoren

Duurzame warmtevoorziening

De CO2-uitstoot verlagen we door onze woningen zo goed mogelijk te isoleren. We geven ze een soort 'warme jas'. Daarnaast zoeken we naar passende aardgasvrije warmtevoorzieningen. We houden daarbij rekening met betaalbaarheid voor de huurder, inpasbaarheid van de financiering en bijdrage aan de CO2-reductie. Dit is soms lastig, want we kunnen niet alle woningen op dezelfde manier isoleren. En niet op alle plekken in Nederland bestaan dezelfde kansen om over te stappen naar aardgasvrije verwarmingsinstallaties. 

Zonnepanelen

Door het plaatsen van zonnepanelen verlagen we de uitstoot van CO2. Dat is beter voor het milieu, en goed voor bewoners.

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.